Macheta noii biserici parohiale/ Sursa foto: www.epr.ro

Pentru credinciosii ortodocsi din nordul municipiului Bacau istoria se rescrie, dupa aproape 100 de ani, prin punerea pietrei de temelie a noii biserici parohiale.

Pe locul fostului cimitir al eroilor Lazaret in care si-au gasit odihna vesnica militari cazuti in Primul Razboi Mondial, in ultimii ani s-a ridicat un asezamânt de rugaciune pentru pomenirea eroilor neamului.

La acesta s-a adaugat un centru social in care isi desfasoara activitatea Filiala Bacau a Fundatiei “Episcop Melchisedec”, organizatie social-filantropica a carei activitate se desfasoara sub patronajul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Duminica, 2 august, in cadrul Sfintei Liturghii ce va incepe de la ora 8.00, parintele-arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ al Eparhiei Romanului si Bacaului, insotit de un sobor de preoti, va sfinti piatra de temelie a noului lacas de cult care va inlocui actuala capela.

Totodata, cu aceasta ocazie va fi sfintit si altarul de vara din cadrul acestui complex religios si social.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ