Saptamâna Luminata, care a debutat cu sarbatoarea Invierii Mântuitorului, va fi incheiata vineri, 6 mai, cu un praznic inchinat Maicii Domnului. Izvorul Tamadurii este hramul care aminteste de rolul Sfintei Fecioare Maria in lucrarea mântuirii oamenilor.

Credinciosii ortodocsi bacauani sunt asteptati la biserici pentru a participa, dupa liturghie, la slujba de sfintire a apelor, cunoscuta si sub numele de Aghiasma Mica. In municipiul Bacau, acestei mari sarbatori ii este inchinat lacasul de rugaciune din cimitirul Sarata.

Biserica “Izvorul Tamaduirii” s-a ridicat incepând cu anul 1990 pe locul capelei care deservea cimitirul, ca o necesitate spirituala pentru locuitorii din cartierul Tache. De câtiva ani, acestia au posibilitatea sa se roage intr-un templu al ortodoxiei considerat o bijuterie a arhitecturii si artei bisericesti moderne. Impreuna cu preotii Ioan Deacu (paroh) si Petru Balaita (coslujitor), enoriasii vor celebra vineri, prin rugaciune, hramul bisericii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ