Bacaul va avea un canoist la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro! Este vorba de campionul mondial la canoe 4, Stefan Andrei Strat, care va participa insa la Rio in proba de canoe 2.

In vârsta de 20 de ani, Strat a obtinut biletele pentru Olimpiada joi, cu ocazia regatei de la Duisburg (Germani), a carei proba de 1000 metri a câstigat-o impreuna cu colegul sau de echipa, tulceanul Leonid Carp.

“Eu si cu Leond Carp facem o echipa foarte buna, mai ales ca avem amândoi aceeasi vârsta si, de regula, ne confruntam cu adversari mult mai experimentati, de 25 sau 30 de ani”, a povestit Strat. Succesul cuplului Strat- Carp este cu atât mai important cu cât vine dupa suspendarea pentru dopaj a principalei sperante a României la canoe pentru Olimpiada din Brazilia, Liviu Alexandru Dumitrescu.

“Sunt foarte fericit pentru aceasta calificare. Mi s-a indeplinit un vis. Cand am ajuns in camera dupa finala puteam sa prajesc oua pe telefon, era plin de apeluri si de mesaje de felicitare”, spune el.

Originar din Colonesti, Stefan Andrei Strat a fost cooptat in lotul de canotori de la CSS Orsova pe când se afla in clasa a VI-a, in urma unei selectii.

“Mama- Dumnezeu sa o ierte, ca s-a prapadit dupa numai un an- a hotarât de urgenta sa ma trimita la Orsova. Motivul? O cam scârtâiam cu scoala, iar dânsa imi spunea ca in felul asta poate mi-or intra mintile in cap si io deveni si eu om. Uite ca a avut dreptate; adevarul e ca mi-a facut un mare bine”, marturisea reprezentantul Bacaului la Rio de Janeiro intr-un reportaj publicat de cotidianul “Desteptarea” toamna trecuta, sub titulatura “Lipoveanul din Colonesti“.

Legitimat la Steaua, Stefan Andrei Strat are in palmares mai multe titluri europene si mondiale, insa marele sau vis ramâne aurul olimpic: “Sa devii campion mondial de seniori e un lucru fantastic, insa ca sportiv te simti cu adevarat implinit doar daca obtii titlul olimpic. Or, România are mare traditie la kaiac canoe. Doar noi l-am dat lumii pe Ivan Patzaichin”. Strat a declarat in repetate rânduri ca tinta sa ramâne Olimpiada de la Tokyo 2020.

Iata, insa, ca pâna la Tokyo, “lipoveanul” nostru din Colonesti are sansa de a-si confirma valoarea la Rio 2016.

Bafta multa!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Sa ne traesti Andrei,esti un tanar ce poarta steagul ROMANIEI la un nivel inalt!!!O tara intreaga te aplauda …esti de felicitat,de admirat de spus numai si numai lucruri frumoase despre tine despre familia ta!!Salutari di Frosinone !!!:

LĂSAȚI UN MESAJ