Rodica Odobisteanu, alaturi de Dumitru Munteanu, caruia i-a luat functia de vice

Rodica Odobisteanu, fost primar al comunei Buhoci, a fost trimisa in judecata “sub aspectul savârsirii infractiunii de conflict de interese”, dupa ce procurorii Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bacau au finalizat cercetarile.

Acestia au constatat ca Rodica Odobisteanu a semnat in octombrie 2010, când ocupa functia de primar, un contract prin care sotul sau a obtinut dreptul de a lua in concesiune 100 de hectare din pasunea comunei, pe baza caruia a beneficiat de subventii in valoare de 258.647 lei de la APIA, in urmatorii trei ani.

Dosarul se afla acum pe rolul Judecatoriei Bacau. In comunicatul de presa se arata ca aceasta etapa reprezinta finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, “activitate care nu poate sa infrânga principiul prezumptiei de nevinovatie.”

PUBLICITATE

Rodica Odobisteanu a fost primar in mandatul 2008-2012 din partea PSD. Deoarece a pierdut sustinirea social-democratilor, la alegerile din 2012 a candidat la functia de primar din partea PP-DD, dar nu a mai câstigat.

In septembrie 2014, ea isi convinge colegii sa formeze o noua majoritate in Consiliul Local (CL) si sa o aleaga viceprimar in locul lui Dumitru Munteanu, care ii fusese aliat pâna atunci. Un an mai târziu, mai exact in iulie 2015, Rodica Odobisteanu a fost depistata de ANI in conflict de interese si a fost nevoita sa demisioneze, in locul sau fiind numit viceprimar Ion Mocanu.

Ulterior, instanta a constatat ca cele doua hotarâri ale CL Buhoci (prin care a fost demis viceprimarul Dumitru Munteanu si aleasa Rodica Odobisteanu) nu sunt legale, deci trebuie anulate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Cu zambetul pe buze in plin CONFLICT DE INTERESE! Reusita poza…imaginea ” alesilor ” corupti, ingamfati, ignoranti, care si-au condus oile si comuna pe izlaz la…. valeee aaa !!!!!!!

  2. Nu e singura. Toti smecherii din primarii au facut afaceri in interes propriu cu pasunile poporului.Nu este interes sa se cerceteze, dar multi ar fi agatati.

LĂSAȚI UN MESAJ