10 decembrie 2022
5 C
Bacău

Un masterand bacauan incearca de patru luni sa-si echivaleze diploma obtinuta in Japonia

HomeActualitateUn masterand bacauan incearca de patru luni sa-si echivaleze diploma obtinuta in Japonia

Un masterand bacauan incearca de patru luni sa-si echivaleze diploma obtinuta in Japonia

Dupa patru luni de la revenirea de la studiile din Japonia, un masterand nu a reusit, inca, sa-si echivaleze diploma obtinuta in Tara Soarelui Rasare deoarece Ministerul roman al Educatiei se teme ca aceasta ar putea fi falsa.

Masterandul este Horea Sibisteanu, pe care l-am prezentat in urma cu jumatate de an cititorilor nostri.El a terminat masterul in constructii la Universitatea Waseda din Tokyo si s-a intors in tara pentru a-si finaliza studiile. De patru luni, insa, tanarul nu a reusit sa-si echivaleze diploma, din cauza procedurilor greoaie impuse de Ministerul Educatiei.

De pe diploma obtinuta la Tokyo ii lipseste o apostila care sa certifice ca este originala.

Horea a luat legatura cu ambasada Japoniei, care s-a aratat dispusa sa puna apostila, insa, a intervenit o problema in momentul in care s-a dovedit ca diploma este de catifea.

„Este o diplomă cartonată, pusă pe un suport de catifea şi atunci m-au întrebat dacă nu mai am altă diplomă pentru că acea diplomă nu poate fi echivalată. Ei nu pot să o distrugă pe aia punându-i acea apostilă pe ea şi de aici a început nebunia”, a declarat masterandul pentru Digi TV.

Horea incearca sa obtina un alt act de la Universitatea Waseda, cu ajutorul unui prieten din Japonia.

In fata acestei proceduri greoaie de echivalare, Universitatea din Iasi a decis sa suporte o parte a cheltuielilor de transport spre si dinspre Bucuresti: „Ceea ce poate Universitatea să facă pentru Horea, dincolo de, să spunem, zona umană şi de compasiune pentru tot acest zbucium, este să îi ofere posibilitatea ca măcar o parte din drumurile de la Iaşi la Bucureşti să poată fi susținute financiar”, a declarat Irina Lungu, prorectorul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi.

Alte titluri
Alte titluri

Atenție la condițiile de trafic!

Poliţia rutieră recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule...

Când vine vorba de siguranța copiilor nu trebuie să facem compromisuri!

În această săptămână polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție...

Program Happy Cinema Bacau, 9- 15 decembrie

Vineri,9 Decembrie 12:30 Teddy's Christmas - Familie, Normal, AG 13:00 Captain...

Opinii
Opinii

Ultimele știri