Rudele sunt suparate ca nu au fost anuntate sa-l ia acasa in week-end/ Foto: Geta Panaite

Familia unui barbat, in vârsta de 59 de ani, din Tg. Ocna, decedat in ambulanta in drum spre Spitalul Onesti, aparent dupa un infarct, acuza personalul de la Morga de faptul ca timp de doua zile a lasat trupul neinsufletit pe o masa din sectie iar acesta a intrat in putrefactie. Oamenii sunt nemultumiti ca nu a fost pus intr-un frigider si ca n-a fost imbalsamat. Luni dimineata, când s-au dus sa-l ridice pentru a-l duce la biserica nu l-au mai recunoscut.

Oficialii unitatii medicale recunosc ca frigiderele de la morga erau pline, dar mai spun ca decedatul era cu obezitate si ca n-ar fi incaput in frigider. „Initial au spus ca-l iau sâmbata dimineata, dar apoi au revenit si au spus ca vor veni luni. Era un decedat cu obezitate morbida. Congelatorul din cadrul spitalului este mic si nu putea sa incapa. Cu toata disponibilitatea noastra de a pune cearsafuri umede pe el, având patologia pe care o avea, pâna luni starea de putrefactie s-a accentuat”, a explicat dr. Adrian Brânzaniuc, director medical la Spitalul Municipal Onesti.

Familia contrazice spusele medicului si spune ca barbatul avea o greutate normala pentru inaltimea sa, adica in jur de 115 kilograme. Ei sunt nemultumiti ca au fost nevoiti sa-l infasoare intr-o folie de plastic si sa tina sicriul acoperit.

PUBLICITATE

„Cea mai mare suparare a noastra este ca l-a lasat de vineri seara pe holul de la morga si dupa trei zile ni l-a dat stricat acasa. Daca spuneau ca nu au loc, il luam acasa, dar era intreg si aveam si noi pe cine plânge. Chiar m-au intrebat daca vrem toaletare si i-am spus sa-i faca tot ce trebuie. Acum capacul este pus si trebuie sa-l inmormântam urgent, ca nu tine”, spunea Bianca Brânza, nepoata barbatului decedat. Toata familia este revoltata dupa cele intâmplate si isi doresc ca macar pe viitor astfel de situatii sa nu se mai repete.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ