Inner Wheel Bacau a venit in sprijinul persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Bacau care, alaturi de specialistii de la Serviciul de Educatie, s-au incumetat sa publice revista „Nisipuri miscatoare”.

Primul numar a aparut in luna martie, dar era nevoie de resurse pentru continuarea proiectului, iar ajutorul nu a intârziat sa apara. „Am hotarât sa incercam sa iesim dincolo de portile penitenciarului, cu povestile de viata, cu experientele traite de prersoanele private de libertate. Din acest moment aceste povesti nu vor mai fi simple file de hârtie si pentru ca este nevoie de o anumita tehnica pentru editare, am primit acest sprijin”, a declarat scms. Geanina Stefan, din cadrul Penitenciarului Bacau. Inner Wheel a donat un calculator si o imprimata pentru ca toate gândurile detinutelor sa ajunga pe hârtie.

„E o actiune gândita de ceva timp, pentru ca stiam ca este nevoie de aceste lucruri aici. Inner Wheel International are ca si tema, anul acesta, violenta domestica si am considerat oportuna aceasta actiune. Am inteles ca femeile de aici au multe spus si ca le este mai usor sa transpuna pe hârtie povestea lor”, spune Cristina Petrescu, guvernator Inner Wheel.

Banii necesari pentru achizitionarea echipamentelor donate au fost strânsi la Balul de Martisor, organizat de Inner Wheel Bacau, dar si de la o clinica de investigatii medicale, care a fost sponsor.PUBLICITATE