Pentru comunitatea crestin-ortodoxa de lânga sediul pompierilor bacauani, sarbatoarea hramului bisericii care, de câtiva ani, le este far de credinta, a fost anticipata prin sosirea in mijlocul credinciosilor a Sfintei Icoane facatoare de minuni de la Trifesti.

Duminica, 10 aprilie, de la ora 17.00, preotii slujitori Mihai Beicu, Ionut Epure si Vasile Ichim, alaturi de enoriasii Parohiei “Intrarea Domnului in Ierusalim” s-au adunat in fata bisericii de lemn cu flori in mâna ca sa intâmpine Icoana Maicii Domnului, adusa prin mijlocirea Inaltpreasfintitului Ioachim, arhiepiscop al Romanului si Bacaului, din Parohia Trifesti, judetul Neamt.

Istoria acestei transfigurari a Sfintei Fecioare si a Pruncului Iisus s-a transmis de-a lungul veacurilor, fiind una dintre pietrele de temelie ale credintei celor care s-au rugat la ea. Se spune ca, acum câteva sute de ani, un cioban a gasit o bucata de lemn in apa Moldovei pe care a luat-o pentru foc. Vrând s-o taie cu toporul, el a observat ca din buturuga a inceput sa curga sânge. Speriat, el a dus bucata de lemn la preotul satului care a hotarât s-o folosesca la faurirea unei icoane. “Sfânta de la Trifesti”, cum este cunoscuta credinciosilor, s-a dovedit a fi facatoare de minuni, fiind cunoscuta ca aducatoare de ploaie.

PUBLICITATE

“Icoana facatoare de minuni este pentru a cincea oara in parohia noastra, motiv pentru care biserica noastra s-a infratit cu biserica din Trifesti. Ea vine la noi, in parohie, ca sa ne intareasca in truda noastra pentru finalizarea lucrarilor la noul lacas de rugaciune” a subliniat parintele-paroh Mihai Beicu. Icoana Maicii Domnului de la Trifesti va poposi la biserica de lânga unitatea de pompieri pâna vineri, 15 aprilie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ