Paul Stupu, presedintele Consiliului de Administratie al Thermoenergy

Săptămâna a debutat cu schimbări la nivelul conducerii SC Thermoenergy Group SA Bacău. Radu Cristian Palade, director general al societății, a fost schimbat din funcție, în locul lui fiind numit Florin Pavăl.

„Rămân în cadrul societății, dar pe o altă funcție. Nici nu știu dacă s-a finalizat procedura de numire, însă, despre toate acestea, reprezentanții Primăriei Bacău vă pot oferi mai multe informații”, declară Radu Cristian Palade.

În urma procedurilor de selecție, realizate conform legii, șapte persoane au fost desemnate să continue procesul pentru desemnarea membrilor Consiliului de Administrație al Thermoenergy. Dintre acestea, doar cinci au realizat punctajul necesar pentru a fi numite în funcție, astfel încât, nu s-a putut completa Consiliul de Administrație (CA).

Până la ocuparea celor două posturi vacante, au fost numiți doi membri interimari în CA, astfel încât Thermoenergy să-și poată desfășura activitatea.

Noul președinte al Consiliului de Administrație este Paul Vicențiu Stupu, acum directorul interimar al Administrației Județene a Finanțelor Publice. Pentru că la 31 ianuarie s-au terminat mandatele directorilor, la conducerea Thermoenergy au fost numiți, interimar, Florin Pavăl – director general și Radu Cristian Palade, director comercial. După completarea Consiliului de Administrație, din cadrul acestuia se va proceda la recrutarea unui director general și a unui director comercial care vor rămâne definitiv pe funcție.

Nina Chiper

Schimbări se anunță și la conducerea Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB). După ce Ioan Bejan a demisionat din motive personale din funcția de director general al CRAB pe 17 ianuarie 2018, după cele 30 de zile calendaristice de preaviz, conducerea companiei va fi preluată de Nina Chiper, director general adjunct al CRAB.

Aceasta a fost votată cu unanimitate de voturi pentru funcția de director general, pe care o va ocupa pe o perioadă determinată din 17 februarie 2018, timp de patru luni. În această perioadă se va desfășura selecția directorului general conform procedurii prevăzute de OUG 109/2011. În condițiile în care procedura de selecție pentru funcția de director general se va finaliza înainte de 17.06.2018, Nina Chiper își va înceta mandatul odată cu numirea noului director general și își va relua funcția deținută de director general adjunct.

Alte articole