Biserica "Sf. Trei Ierarhi" din cartierul Stefan cel Mare / Foto Liviu Maftei

Inaintea hramului Sfintilor Trei Ierarhi, la tânara biserica din nordul municipiului Bacau inchinata acestora, inca de la inceputul acestei saptamâni, se desfasoara o serie de manifestari cultural-duhovnicesti.

Praznuirea celor trei “stâlpi” pe care se sprijina crestinismul – Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie Teologul si Sf. Ioan Gura de Aur – este marcata in aceasta parohie bacauana prin rugaciune. In aceasta perioada, in biserica de lemn sunt oficiate zilnic Vecernia, Miezonoptica, Utrenia cu Ceasurile, Acatistul si Sfânta Liturghie. Intre slujbe, credinciosii sunt invitati sa citeasca din Psaltire, sub coordonarea preotului-paroh Aurel Cârlan.

La acestea se adauga o serie de conferinte ce se vor desfasura sub titlul “Familia crestina, icoana vie a lui Dumnezeu Iubire” la care sunt invitati sa tina prelegeri prof. univ. dr. pr. Ioan C. Tesu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae” din Iasi si dr. Pavel Chirila. Pentru folosul duhovnicesc al credinciosilor, miercuri, 27 ianuarie, de la ora 17.00, vor fi aduse de la Catedrala Arhiepiscopala de la Roman vesmântul Sf. Cuv. Parascheva si racla cu moastele Sf. Antipa de la Calapodesti. Evenimentele se vor incheia sâmbata, 30 ianuarie, cu Sfânta Liturghie de hram oficiata de ierarhul locului, IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului si Bacaului, insotit de un sobor de preoti din Protopopiatul Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ