Produsele Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure ale companiei Agricola Bacău sunt, din această lună, prezentate pe raft într-o nouă formulă de ambalare, cu o nouă promisiune adresată consumatorilor: „Crescut 100% fără antibiotice”. Agricola nu folosește niciodată antibiotice în lanțul de producție al Puiului Fericit și Cocoșelului de Pădure de la vârsta de o zi și până la sacrificare.
În situațiile care necesită grijă față de bunăstarea păsărilor, au fost găsite soluții alternative, iar astăzi compania folosește exclusiv preparate naturiste: extracte din plante și uleiuri esențiale, care se adaugă unui program specializat de vaccinare. Acesta este și motivul pentru care în adăposturile din inima pădurii de la Ferma Brad, de lângă Bacău, unde cresc Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure, veterinarii prescriu de mai bine de un an doar preparate naturiste.
Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure au adjudecat în ultimii ani premii internaționale de excelență pentru gust și calitate, ca urmare a votului unor jurii alcătuite din chefi decorați cu stele Michelin. Noua poziționare a brandului este răspunsul unor schimbări ale obișnuințelor de consum determinate de pandemie, care au direcționat consumatorii români către un stil de viață mai sănătos, calitatea produselor fiind principalul criteriu de achiziție.
UE interzice antibioticele ca stimulent în creșterea puilor
Uniunea Europeană (UE) interzice folosirea antibioticelor ca stimulent în creșterea puilor și permite administrarea lor doar pentru a trata eventuale boli, doar în baza unei decizii a medicului veterinar. Cu toate acestea, 7 din 10 consumatori din România consideră că în carnea de pui există și reziduuri de antibiotic. UE permite folosirea antibioticelor doar în cazurile în care se impune terapie specifică. Toată carnea de pui comercializată în România, în sistem autorizat, este sigură pentru consum.
Tatiana Cimpoeșu, vicepreședinte la Agricola: „Am crescut această nișă pentru consumatorii care doresc un plus de calitate și sănătate, oferindu-le un pui dintr-o rasă distinctă, crescut la sol o perioadă de timp cu minim 50% mai mare decât în cazul puiului standard și hrănit exclusiv vegetal, din care 70% cu porumb. Amcontrolat în totalitate reproducția, incubația, hrana, densitățile mici de creștere a puilor, abatorizarea într-o capacitate dedicată și vânzarea. Experiența celor șapte ani de leadership în acest segment a relevat echipei noastre că rasa puilor proveniți din găini cu creștere lentă este una robustă, care în condiții sporite de biosecuritate se dovedește mai puțin expusă afecțiunilor de orice fel”.














