Liberalii bacauani si-au desemnat candidatii la alegerile locale de anul viitor, fara sa produca nici o surpriza. Astfel, Dragos Luchian, fost viceprimar si actual senator PNL de Bacau va candida pentru functia de primar, iar deputatul Ionel Palar isi va incerca inca o data sansa la sefia Consiliului Judetean, dupa ce a mai candidat si a pierdut competitia electorala cu Dragos Benea (PSD).

Liberalii au ca termen orientativ pentru desemnarea candidatilor data de 1 septembrie, insa toate declaratiile si actiunile politice din ultimele luni au aratat limpede ca acestia urmau sa fie candidatii finali. Dragos Luchian a fost un apropiat al primarului Romeo Stavarache, atât in vremea cât l-a secondat la sefia Executivului local, dar si mai târziu, dupa ce primarul a inceput sa aiba probleme cu Justitia. „Am aflat si eu de pe Mediafax ca am fost numit candidat, dar cred ca vicepresedintele Ioan Balan s-a antepronuntat. Oricum, este adevarat si nu cred ca este o mare surpriza candidatura mea. Astept sa apara si alte candidaturi, as vrea sa fie cât mai multe. Pâna acum nu a mai aparut nimeni, oficial vorbind”, a declarat Dragos Luchian.

Intrebat daca se va inscrie in cursa, primarul Romeo Stavarache a dat mereu raspunsuri echivoce, dar a precizat ca este si va ramâne membru al PNL. Dragos Luchian spune insa ca nu crede intr-o candidatura a lui Stavarache:

„Dumnealui a spus in repetate rânduri ca nu mai vrea sa faca politica si ca se concentreaza pe problemele administrative. Este cert ca nici eu si nici dumnealui nu vom candida vreodata din partea altui partid”, a spus senatorul Luchian. Oricum, vicepresedintele PNL, Vasile Blaga, a spus ca Romeo Stavarache ar putea candida la alegerile locale din partea PNL doar daca va scapa basma curata din problemele sale cu Justitia. Lucru, insa, putin probabil dat fiind timpul relativ scurt ramas pâna la alegeri si persepectiva indelungata a drumurilor in instante. Printre liberali circula informatii referitoare si la alte candidaturi din interiorul partidului, care insa nu au fost facute publice. Astfel de eventuale candidaturi se vor face din postura de independenti.

La alegerile de anul viitor, presedintele Consiliului Judetean nu va mai fi ales prin votul electoratului, ci va fi desemnat de majoritatea politica din Consiliul Judetean, stabilita in urma alegerilor generale care vor avea loc.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

17 COMENTARII

 1. Gata, ajunge cu prezenta voastra in fruntea orasului. Nu ati dovedit nimic, iar din niste nulitati ati ajuns niste nababi, plini de bogatii nejustificate

 2. pe Luchian l a intrebat cineva daca vrea? daca ii da voie Stavarache?
  si cum? nu vrea Ciubotaru la CJ?
  parca asa se zvonea in sat?

  si de la vechiul pdl …nimic? aia raman sa lipeasca afise? AHAHAHAHAAHHA

 3. Ratatii astea vor sa conduca Bacaul???
  Luchian mai vrea un bloc???(cred ca Francu,abia asteapta)
  Pentru ce vin la salarii derizorii???
  Nu exista ABSOLUT nici un consilier,primar,presedinte de CJ,care sa nu ia mita…
  Cei doi cum isi explica averile???
  ANI nu stie nimic…
  Au condus macar o capra in viata lor,ca sa aiba tupeul sa tinda la conducerea unui oras???

 4. aceste pocitani de politicieni mai intii sa vina si sa ne spuna pentru ce proecte sau zbatut in folosu locuitorilor din judetu Bacau si sa ne spuna cum au castigat averile pe care le detin

 5. Manolache..eventual sa va execute pe stadion, ca Vadim.
  iar astia doi, Pic si Poc, mai bine s ar reintoarce la Stavarache….ospatari.
  Misto oras! Romica primar pe viataaaaa!! Ahahahahhahahah
  si soferache vice, si daniela maseuza……si tot asa…poate si trag si un foisor la patratel…sa se relaxeze…..la al 14 lea mandat!
  Ura ! Traiasca!

LĂSAȚI UN MESAJ