O noua zi, un nou esec in preluarea Spitalului Municipal Bacau. Desi predarea actelor de la grupul de firme cu care s-a reziliat contractul in august 2014, adica acum doi ani, trebuia sa se realizeze pâna acum, s-ar parea ca nici pâna in prezent acest lucru nu s-a intâmplat.

„Reprezentantii societatii Integrine, liderul asocierii de firme care a lucrat la Spital, au refuzat semnarea documentelor de „predare – primire” a obiectivului medical. Un oras întreg se confrunta, astfel, cu un nou episod din ciclul comportamentului abuziv al acestei societati care refuza, cu obstinatie, sa predea Municipiului Bacau ceea ce este al Municipiului Bacau: Spitalul Municipal!”, a spus primarul Cosmin Necula dupa ce a avut o intâlnire cu reprezentantii firmelor.

Inca de la conferinta de presa care a avut loc chiar la obiectivul medical, la inceputul lunii august, primarul anuntase ca are dificultati in a discuta cu reprezentantii consortiului pentru predarea echipamentelor si constructiei si vede toata situatia ca o sicana, culminând cu o actiune deschisa in instanta tocmai de Integrine pentru asigurarea dovezilor.

PUBLICITATE

„Prin acest litigiu se incearca impiedicarea preluarii proiectului medical. Acestea sunt chichite avocatesti menite a intârzia cât mai mult timp posibil solutia instantei”, a spus primarul imediat dupa ce s-a prezentat el insusi in instanta, sa reprezinte Primaria Bacau, la termenul din 7 septembrie.

„Atitudinea sfidatoare a reprezentantilor Integrine nu ne va intimida si-i anunt ca vom merge pâna la capat în demersurile noastre de preluare a Spitalului Municipal. Orasul Bacau are mare nevoie de acest spital pe care îl putem finaliza daca respectivul consortiu întelege sa ne predea, cât mai repede, posesia si nu sa se prevaleze de tot felul de tertipuri pentru a bloca aceasta investitie vitala”, a mai spus primarul.

Municipalitatea bacauana a reziliat contractul de executie a lucrarilor de la Spitalul Municipal, pe fondul intrarii în insolventa in 2013 a principalelor firme din grupul brasovean ICCO: ICCO SRL, ICCO Construct si ICCO Electric. Restul de executat ar urma sa faca obiectul unei noi licitatii. Momentan lucrarile sunt realizate in proportie de 75 la suta. Primaria Bacau va cere penalitati de 39 de milioane de lei pentru intârzierile nejustificate. Termenul de finalizare a investitiei de la spital a fost initial de 18 luni, incepând cu noiembrie 2007.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Pentru Adrix: susținerea noastră e să DEMOLEZE STADIONUL și să-i PREDEA terenul lui UMBRĂRESCU sau altor borfași imobiliari??? Ce dracu e în capul vostru de băcăoani??? Înafară de PROSTIE????

LĂSAȚI UN MESAJ