Campania, care incepe astazi, urmareste sa-i invete pe copiii de clasa zero si clasa I, din judetul Bacau, sa se spele pe dinti corect si sa constientizeze importanta igienei orale. Reprezentantii Inner Wheel Bacau au selectat sase institutii de invatamânt, dintre care doua din municipiul Bacau si patru din judet, in care acest proiect sa ajunga. In total 250 de micuti vor beneficia de consultatii si sfaturi gratuite de la specialisti.

„Joi, de la ora 10.00, vom fi prezenti la Scoala Nicu Enea, din cartierul Serbanesti. In aceasta campanie ni s-au alaturat si trei medici stomatologi voluntari de la Clinica Stomdas care vor efectua si o consultatie primara cu truse de unica folosinta iar rezultatele vor fi trecute in fise individuale ce vor fi transmise Ministerului Sanatatii.”
Cristina Petrescu, guvernator al Inner Wheel

In perioada urmatoare, astfel de actiuni vor fi derulate si la Scoala Americana Bacau, Scoala Barati, Margineni si Luizi Calugara. Campania se deruleaza in doua etape. Prima etapa consta in vizita in scoli si distribuirea de kit-uri gratuite care contin pasta si periuta de dinti si care se incheie odata cu vacanta de iarna, iar a doua etapa incepe in luna iunie a anului viitor.

Atunci specialistii ii vor revedea pe copii iar cel care va avea cei mai curati dintisori si si-a insusit cel mai bine tehnica de periaj va câstiga ceasul „Dr. Maseluta”. Potrivit ultimelor statistici efectuate cu privire la igiena dentara a copiilor din România, doar o treime dintre elevii cu vârste intre 10 si 14 ani folosesc periuta de dinti iar consumul de pasta de dinti este de numai 38 ml/an.

Alte articole