– este vorba despre doi localnici, soţ şi soţie, care au fost luaţi de viitură în timp ce traversau cu o căruţă pârâul din satul Răchitiş

Zeci de pompieri, jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi, azi-noapte, în comuna Ghimeş-Făget, după ce s-a sesizat dispariţia a două persoane, soţ şi soţie, el de 78 de ani şi ea de 70 de ani, din satul Răchitiş.

Oamenii ar fi fost luaţi de viitură, în timp ce treceau cu o căruţă pârâul din localitate, al cărui nivel a crescut, ieri seară, foarte mult, în urma unor precipitaţii însemnate.

PUBLICITATE

Sătenii au alertat autorităţile după ce au găsit căruţa ruptă în albia pârâului şi calul mort undeva mai în aval.

„Azi dimineaţă au venit acasă la Bolovăniş şi apoi s-au dus sus la stână la vaci, la Răchitiş. Eu eram plecat la Piatra Neamţ când am fost sunat să vin că s-a întâmplat treaba asta. Nu ştim nimic de ei, dar calul a fost găsit mort”, spunea Gheorghe Neagu, fiul celor dispăruţi.

„Am căutat şi noi, dar ce să găsim că a plouat tare, apa este mare. S-a găsit jumătate de căruţă la deal, cealaltă jumătate mai la vale şi calul mort”, povestea un localnic. Salvatorii au început căutările de pe mal, imediat ce au ajuns în localitate, dar, fiind noapte, misiunea lor a fost mult îngreunată. Au rămas totuşi în zonă pentru monitorizarea cursului de apă.

„O femeie şi un bărbat, care erau într-o căruţă, au fost surprinşi de viitură şi au fost declaraţi dispăruţi.

S-au început căutările şi dacă nu reuşim să găsim cele două persoane o să le reluăm dimineaţă, pe lumină. Acum nu avem vizibilitate”, a declarat cpt. Ionuţ Hîncu, ofiţer de relaţii publice la ISU Bacău.

Autorităţile spun că în satul Răchitiş s-au înregistrat circa 30 l/mp.

UPDATE:

Ambii dispăruți au fost găsiți decedați

Miercuri, la Ghimeș s-a deplasat un echipaj din cadrul ISU Bacău, precum și echipaje speciale de la Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Poliție, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și 20 de voluntari de la serviciul specializat al Primăriei Ghimeș Făget.

Cautarea persoanelor dispărute a fost reluată joi, imediat cum s-a luminat. La ora 7,30, a fost găsită femeia, iar trei ore mai târziu și bărbatul, ambii decedați.

În prezent, ABA Siret și SGA Bacău acționează în punctul Ghimeș Făget, pe râul Trotuș, cu un buldozer în vederea refacerii recalibrarii albiei (pentru asigurarea secțiunii de scurgere.

De asemenea, în punctul Goioasa, pe râul Trotuș, se acționează cu un excavator în vederea refacerii și recalibrării albiei, pentru asigurarea secțiunii de scurgere.

SGA Bacău va trimite și un excavator detașat din zona de lucru pe râul Cașin (lucrare în curs de execuție prin Programul de Gospodarire a Apelor 2017).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. din pacate in aceea zona se fac taieri masive de paduri, albiile se infunda de resturi iar apele sunt blocate. in acest fel cresc apele si inunda gospodarii. Daca parcurgi acest parau dinspre Neamt o sa vezi si drama paraului si drama padurilor si a dealurilor chelite de copaci. Nu e mult pana o sa coboare dealurile!!! Asa apar dramele!

LĂSAȚI UN MESAJ