* a fost inagurat noul compartiment de radioterapie de la Spitalul Județean și a fost semnat acordul pentru holdingul ce va include Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Municipal

Viața medicală din Bacău a fost marcată, vineri, de două evenimente de mare importanță, ce dau speranțe pentru servicii de sănătate mult îmbunătățite pentru locuitorii întregii zone de centru a Moldovei. În primul rând, a fost vorba despre inaugurarea noului Compartiment de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean, unul dintre cele mai moderne din țară și de care era mare nevoie, dată fiind incidența mare a cazurilor de cancer. Importanța inaugurării a fost evidentă și prin personalitățile care au fost prezente: președintele Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, ministrul Sănătății, Florian Bodog, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, originară din Bacău, senatorul Dragoș Benea, vicepreședintele Camerei Deputaților, Gabriel Vlase, prefectul Maricica Coșa, subprefectul Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, primarul Cosmin Necula, mulți alți parlamentari, conducerea Spitalului Județean, consilieri locali și județeni.
De altfel, inaugurarea a urmat unui alt eveniment remarcabil: ședința comună a Consiliului Local Bacău și a Consiliului Județean, care s-a desfășurat în amfiteatrul Maternității. Pe agenda de lucru a figurat un singur proiect de hotărâre, care a fost supus dezbaterii și aprobării, care vizează Programul comun de dezvoltare a Spitalului Județean de Urgență în aceeași structură comună cu viitorul Spital Municipal, pe baza complementarității serviciilor medicale. Consilierii au votat în unanimitate proiectul, iar primarul Cosmin Necula a propus ca viitoarea structură medicală băcăuană să poarte numele „Sfânta Maria”, dat fiind că pe stema municipiului Bacău este reprezentată și Sfânta Fecioară Maria. Ședința nu a fost însă lipsită de unele critici venite de la reprezentanții Opoziției, care au acuzat un festivism nepotrivit, dar care în final au votat fără tăgadă înființarea viitorului mare spital al Bacăului și au oferit acordul pentru semnarea documentelor ce dau legalitate acestuia. La finalul ședinței a fost semnat contractul de consultanță între Primăria Bacău și Școala de Management Sanitar București. Invitații la eveniment au plecat ulterior la Moinești, pentru inaugurarea RMN la spitalul din localitate. Detalii suplimentare și declarații în ediția tipărită a Deșteptării, de luni.
[wonderplugin_gallery id=”689″]

PUBLICITATE

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Asteptam cu interes sa beneficiem de aceste servicii! Din pacate, oamenii sunt tot mai bolnavi si au nevoie de servicii medicale de calitate!

  2. Vorbe au mai fost!…destule
    Ar fi cazul sa se treaca si la fapte!
    Sa se termine cu spagile si traficul de influenta din spital si policlinica!

  3. Și care este treaba cu spitalul județean? Ce au semnat acolo e o vrajeala propagandistică atâta timp cât lucrările la spitalul județean nu se știe când se vor termina și când va fi funcțional.

LĂSAȚI UN MESAJ