– o localnica a fost gasita intr-o balta de sânge cu leziuni grave la cap n femeia era vaduva si locuia singura

Crima care a ingrozit intreaga comuna s-a petrecut in noaptea de sâmbata spre duminica. Femeia, in vârsta de 58 de ani, a fost gasita moarta in casa de catre un vecin. Era jos pe dusumea, plina de sânge si cu leziuni severe la cap si la gât, provocate cel mai probabil cu o sapa care a fost gasita in curte, de asemenea plina de sânge si cu coada de lemn rupta. Omul a alertat imediat autoritatile, pentru ca si-a dat seama ca este vorba de o crima.

„M-am dus sa vad ce face, ca-i vecina mea aici si intâi am vazut sapa murdara de sânge. Am sarit poarta si din usa am vazut-o ca era moarta. Era plina de sânge si dezvelita pâna la jumatate”, povestea Cezar Ghilescu, care a si descoperit crima. La fata locului au ajuns politistii, coordonati de un procuror criminalist, dar si un echipaj de la Serviciul de Ambulanta, insa medicii nu au mai putut face altceva decât sa constate decesul.

Rudele victimei au venit si ele intr-un suflet când au aflat teribila veste. Nimeni nu-si explica de ce a avut parte de un asemenea sfârsit. In sat era cunoscuta ca o femeie linistita, care nu a deranjat pe nimeni niciodata si nu avea dusmani. „Era o femeie linistita, nu avea probleme cu nimeni. Nu avea bani, muncea pe unde putea, nu stim ce sa fi avut cu ea”, spunea Vica Dascalu, cumnata victimei.

PUBLICITATE

Casa era supravegheata video

Oamenii cred ca cine i-a luat viata a vrut sa o jefuiasca. Fiul ei munceste in strainatate si are la locuinta parinteasca aduse multe scule si bunuri ce le-ar fi putut face cu ochiul unor infractori dornici sa le vânda, mai ales ca a fost recent acasa si a construit un beci.

Tot el a montat si un sistem de supraveghere video, pentru ca locuinta sa fie in siguranta, fiind singurul care avea acces la imagini de pe calculatorul din strainatate. Anchetatorii au gasit insa o parte din camerele video distruse, semn ca cel sau cei care au intrat au stiut ori le-au observat si le-au smuls.

„Avea vreo sapte camere montate si afara si in casa, ca baiatul a adus multe piese din afara. O sa se vada acolo cine a intrat”, spunea o vecina. Doar fiul victimei poate spune acum daca are sau nu imagini cu autorii crimei. Politistii au impânzit comuna si au condus la audieri mai multe persoane. Localnicii cred ca este o chestiune de timp pâna ce se vor descoperi faptasii.

UPDATE 9.53

Autorul crimei de la Plopana a fost prins

Anchetatorii au retinut un suspect in cazul crimei din comuna Plopana, descoperita duminica dimineata de un localnic.

Este vorba despre un tânar de 18 ani, din sat, care si-a recunoscut fapta. Acesta ar fi spus la audieri ca a petrecut toata noaptea la discoteca, a consumat alcool iar pe la ora 4.30 s-a decis sa intre in casa peste femeia de 58 de ani, care locuia singura, ca sa o violeze.

In final a ajuns sa o omoare cu brutalitate, lovind-o in mod repetat cu o sapa in cap, arma crimei fiind gasita la fata locului.

El va fi dus astazi in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ