În Penitenciarul Bacău, nu s-a rezolvat încă problema supraaglomerării din camerele de detenţie. Şi igiena lasă de dorit, se arată în raportul Avocatului Poporului: pereţii sunt murdari şi nezugrăviţi, prezintă condens, mucegai şi igrasie.

Instituţia Avocatul Poporului, prin Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenţie, a făcut, în 2017, vizite şi anchete la unităţile penitenciare din întreaga ţară. În urma acestora s-au întocmit rapoarte privind deficienţele constatate şi recomandări pentru rezolvarea problemelor. În ceea ce priveşte Penitenciarul Bacău, minusuri sunt la condiţiile de cazare, respectiv supraaglomerarea unora dintre camerele de detenţie, iluminatul artificial necorespunzător şi tuburi de neon nefuncţionale în unele camere, dispunerea paturilor pe trei nivele, dotarea camerelor de detenţie cu mobilier şi saltele vechi şi uzate.

6 COMENTARII

 1. Nu înțeleg un lucru,deținuții trebuie pedepsiți sau premiați.In funcție de fapta și condițiile în care sa-si ispășească pedeapsa.Si încă ceva noi plătim taxe și impozite pentru multe lucruri dar nu vreau să plătesc pentru confortul celor care-mi crează disconfort.

  • Sunt intr-u totul de acord.Ba mai mult.Oamenii aceia trebuie sa fie pusi la munca.Sa-si castige painea.Ca nu se afla acolo in vacanta.Daca noi care nu suntem detinuti trebuie sa lucram toata ziua pentru a putea trai pe planeta asta de ce oamenii care au ucis,violat talharit etc pot trai ani de zile fara sa lucreze?

 2. Sunt multi cei care au mucegai, egrasie si pereti nevaruiti la ei acasa. Mai lasati-ne cu confortul borfasilor si la munca cu ei…ai muncit mananci azi, nu ai muncit nu mananci…exact ca in viata reala.

 3. Conventia Europeana a Drepturilor Omului
  art.3:Nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante;
  Constitutia Romaniei
  art.22 alin2: Nimeni nu poate fi supus nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.

  Acatistul Sf. Mare Mucenic Pantelimon;
  Sfinte Mare Mucenice si tamaduitorule, Pantelimoane,… auzind suspinuri inabusite in noapte, in zi, in pat de suferinta….fii celor porniti cu rautate, imblanzitor si ne intareste in fata necazurilor, caci suntem slabi si istoviti, sfinte”.

 4. Doamnelor, domnilor dacă nu va convine ca munciți zi de zi faceți schimb cu un deținut sa vedem atunci va convine? Voi munciți zi de zi dar tot voi aveți libertatea de a alege,de a face tot ce doriți,de a avea persoanele dragi alături , de a mânca ce va doriți… nu mai criticati și puneți-va un minut in locul celor închiși și nu au dreptul la nimic… Noi cei liberi suntem păsări putem călători oricând iar cei închiși sunt ca niște animale la zoo! Noi avem LIBERTATE ei nu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here