28 martie 2024
ActualitateBotticelli, o experiență culinară inedită care creează dependență

Botticelli, o experiență culinară inedită care creează dependență

Cu toții suntem cu ochii în patru după noutăți, iar când le găsim le apreciem și unii dintre noi chiar devenim fani. Despre o astfel de situație vorbim astăzi, după ce am descoperit în Parcul Cancicov clătităria Botticelli. Cu un aer boem, am aflat de la proprietarul afacerii, Luca Zufu, că Botticelli este practic o franciză după renumitul brand din Franța.

Am un văr în Franța și când am fost în vizită am descoperit această idee și mi-a plăcut foarte mult. Așa că de la ei am luat logistica, sisteme, proceduri, strategii de marketing, rețete… Am plătit la ei această franciză și în continuare avem un plan de dezvoltare pe toată România”, a explicat Luca Zufu.

Acesta a povestit că a avut ideea unei clătitării încă de acum patru ani, dar a reușit să o implementeze abia anul acesta. Astfel, la Botticelli, în Parcul Cancicov, puteți găsi clătite dulci sau sărate. Dacă cu clătitele dulci suntem familiarizați, acestea fiind cu ciocolată, înghețată sau dulceață, am vrut să aflăm detalii despre clătitele sărate.



„Am putea spune că seamănă cu o șaorma. Doar că în loc de lipie folosim o clătită care are un aluat mult mai pufos. Numai că în interior nu folosim sosuri, cartofi sau prăjeală”, a precizat Luca Zufu.

Apoi a enumerat o parte din ingredientele folosite în clătitele sărate: brânza de burduf, cașcaval, ceafă afumată, șuncă de pui, bacon, salată, castraveți, roșii, ceapă, ton. „Practic, e vorba de un prânz bun și sănătos. Mulți au fost sceptici la început, dar acum au înțeles și apreciază conceptul. Acum vin, cumpără o clătită sărată, și după ce o servesc mai stau la rând și pentru o clătită dulce, pentru desert. Cu alte cuvinte, iau masa la noi”, a mai spus Zufu.

Botticelli este o atracție nouă în Bacău, clătităria din Parcul Cancicov fiind deschisă din 25 mai.

 „Proiectul l-am început încă din ianuarie și foarte mulți mi-au spus că va fi dificil având în vedere perioada critică prin care am trecut cu pandemia. M-am ghidat după instinct și la zece zile după starea de urgență am deschis activitatea”, a povestit proprietarul clătităriei care la start a oferit gratuit trecătorilor 100 de clătite, pentru a înțelege conceptul. În ciuda scepticismului arătat la început de trecători, cei de la Botticelli au reușit să-i convingă de calitatea și prospețimea produselor, încercând să acopere cât mai multe gusturi, feed-back-ul fiind peste așteptări. Dacă e să vorbim de clătitele de la Botticelli, acestea sunt mai exact trei sărate și cinci dulci, iar pe lângă acestea se pot servi sucuri, apă și cafele.

Cu toate că brandul Botticelli este nou pe piața românească, Luca Zufu se gândește deja la extinderea activității. „Avem un plan de extindere, în primă fază, în zona Moldovei luând în considerare orașele din apropierea Bacăului, cum ar fi Roman, Piatra Neamț, și poate anul care vine într-un mall din Iași. Luăm în considerare și Oneștiul, și Bârladul, care vor fi deschise anul acesta sau poate anul viitor”, a explicat proprietarul clătităriei din Parcul Cancicov, care a recunoscut că a fost foarte greu să pună pe picioare locația din parc, deși nu pare la prima vedere.

„A fost mai greu cu prima locație. Acum avem experiență și cred că pentru a doua locație ne va fi mult mai ușor”, a mai spus Luca Zufu. A făcut referiri și la campaniile sociale. Astfel, dacă la debut a oferit băcăuanilor 100 de clătite gratis, acum gândurile celor de la Botticelli sunt îndreptate către cei mici aflați în situații deosebite și vor susține o campanie în care vor fi oferite gratuit clătite la o Casă de Copii.

Luca Zufu este un tânăr de 23 de ani, nu este căsătorit și a preferat ca direct de pe băncile școlii să se avânte în viață. A plecat și a muncit în Anglia și s-a inspirat din Franța. Ideea de clătitărie a gândit-o demult pentru că în România nu exista acest concept.

Programul este zilnic între orele 10.00 – 22.00 și cel mai probabil clătităria din Parcul Cancicov va funcționa până la sfârșitul lunii septembrie, după care activitatea va continua într-o locație de interior care va fi anunțată pe parcursul verii. „Îmi doresc ca această afacere să meargă cu pași mărunți și siguri și sunt convins că vom avea succes”, a mai spus Luca Zufu, care a subliniat că produsele de la Botticelli sunt proaspete, achiziționate zilnic, în fiecare dimineață și sunt de cea mai bună calitate, iar toate clătitele sunt făcute pe loc.

În concluzie, Botticelli nu este doar o clătitărie, ci este o experiență culinară inedită care creează dependență.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri