Autoritatea Sanitara Veterinara recomanda consumatorilor sa fie atenti cum pastreaza sau prepara alimentele si locurile din care le achizitioneaza, pe aceste temperaturi. "In sezonul cald creste riscul alterarii alimentelor si implicit al aparitiei de toxiinfectii alimentare si de aceea trebuie respectate câteva reguli simple, dar foarte eficiente: sa cumpere alimente numai din locuri inregistrate sanitar si unde sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura. Odata cumparate produsele sa fie tinute o perioada cât mai scurta de timp la temperatura camerei. Alimentele care urmeaza a fi depozitate in frigider trebuie ambalate separat, iar alimentele gatite nu se pastreaza in recipiente fara capac. Produsele decongelate nu se recongeleaza. Fructele si legumele trebuie spalate bine inainte de a le depozita in frigider", se arata in comunicatul de presa.
Crescatorii de animale trebuie sa le asigure acestora in permanenta apa potabila, sa le tina in adaposturi corespunzatoare, sa le administreze cantitati mai mici de mâncare, la o frecventa mai mare, sa le ude la intervale regulate si sa le urmareasca in permanenta pentru a deteca semnele instalarii hipertermiei. Orice probleme sau nereguli trebuie semnalate la numerele de telefon 0234/586.233 si 0234/586.372.
A. Gavrila















