Medicii specialisti de la Chirurgie Pediatrica din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau au de câteva zile un aparat performant, care sa-i ajute in interventiile chirurgicale complexe, dar care face si ca recuperarea pacientului sa fie una mult mai rapida.

„Este vorba despre un aparat care coaguleaza sângele in vase mari, le sigileaza si le putem taia fara sa existe riscul unei hemoragii intraoperatorii. Pâna acum le sigilam clasic, dar nu-ti oferea siguranta clara ca lucrurile sunt in regula si nu poate sa sângereze in acel loc. Aparatul acesta este atât de performant incât stie exact care este momentul când sigilarea este perfecta. Pe noi ne ajuta ca putem face la copii, folosind tehnicile minim invazive, operatii de complexitate mare si foarte mare”, a explicat dr. Mihai Galinescu, medic primar, sef Sectie Chirurgie Ortopedica Pediatrica – SJU Bacau. Aparatul a fost deja folosit la doua interventii chirurgicale, o hernie si o peritonita generalizata veche, si a fost de mare ajutor echipei care a intrat in sala de operatie, pentru ca al doilea caz era unul foarte grav.

Daca nu s-ar fi intervenit cu aceasta aparatura, in loc de patru incizii, copilul operat s-ar fi ales cu o taietura pe abdomen de sus pâna jos. Totodata s-au evitat si o serie de complicatii ce ar fi putut sa apara dupa interventie.

Jumatate din costuri, suportate de o asociatie

Aparatul a costat 53.000 de lei si a fost platit jumatate de spital, iar cealalta jumatate a fost suportata de Asociatia Barrier, un partener mai vechi al unitatii medicale. „Nimic nu se face fara ajutor si din ce in ce mai multe companii vin sa ne sprijine. Astazi avem alaturi compania care a contribuit la cumpararea aparatului respectiv si le multumim foarte mult”, a declarat Adrian George Popa, manager SJU Bacau.

„Asociatia Barrier s-a implicat tot timpul in astfel de proiecte sociale si a dorit sa ofere ajutor comunitatii, iar in acest caz copiilor. Ne dorim un parteneriat pe termen lung si sa facem permanent donatii spitalului”, a adaugat si Alexandru Maxim, sef Departament Marketing – Barrier. Pe lista de investitii prioritare pentru Chirurgia Pediatrica se afla o camera full HD pentru laparoscopie, de mare fidelitate, care poate surprinde imagini chiar si in intuneric, si care este necesara in interventiile dificile, cu sângerare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ