Românii au o capacitate fantastica de a uita. Uneori, amnezia este un medicament, ajuta un organism ranit sa treaca mai usor peste o trauma. Problema este ca in cazul nostru am devenit dependenti de amnezie; preferam sa uitam decât sa ne amintim mereu ca avem de reparat câte ceva.

Am uitat ca acum câtiva ani Guvernul de atunci a decis inchiderea unor spitale si a refuzat sa creasca salariile medicilor, ba, mai mult, presedintele i-a sfatuit pe medici sa plece in strainatate daca in tara nu le convine.

Azi ne dam cu capul de pereti ca nu sunt suficiente spitale si medici. Iar cei care, atunci, priveau de departe cum se agita câtiva protestatari, se decid sa iasa acum in strada.

PUBLICITATE

Ne plângem de clasa politica, dar uitam ca noi i-am ales, nu altii. Noi am votat pentru ca aceia, pe care azi ii socotim a fi de vina pentru toate, sa ocupe locurile din Parlament. Noi am cerut chiar si votul uninominal, in ciuda avertismentelor ca acest sistem va face mai mult rau decât bine. Iar azi nu ne mai place ce a iesit si cerem dizolvarea Parlamentului pentru ca sunt prea multi corupti.

Pai, ne-am imaginat vreodata ca o lupta intr-un colegiu va fi câstigata de cineva fara bani? Uninominalul a alungat din Parlament intelectualii fara bani si fara spate politic. Inainte de a striga ca vrem dizolvarea Legislativului sa ne amintim ca noi am fost cei care am cerut vot uninominal.

La fel, uitam momentul 2012, când Referendumul pentru demiterea presedintelui a fost anulat prin implicare externa. Nu am vazut atunci sa iasa atâta lume in strada si sa ceara respectarea vointei poporului.

Astazi am uitat de acel moment. N-ar trebui, pentru ca de atunci au inceput, cu adevarat, derapajele democratice, manipularea si implicarea anumitor structuri in viata politica româneasca.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. ” Azi ne dam cu capul de pereti ca nu sunt uficiente spitale si medici”. Bine ca avem, in schimb, 18000 de biserici + magaoaia prostirii Neamului si imbelsugarii clerului…

 2. Sunt intr-adevar multe probleme, si au tot fost in ultimii 26 de ani, pentru care merita iesit in strada. Coruptia, sau mai bine spus sistemul de functionare al mediului public, dar in mare masura si al celui privat (in special in provincie) sunt viciate si ar fi nevoie de o revigorare, dar ceea ce se intampla acum aduce mai mult cu anarhia, cel putin asa imi pare mie ca ar dori multi protestatari.
  Fara politicieni astia, fara partidele astea si, cel mai grav, cu nimic in loc, pentru ca din strada nu se cristalizeaza nici un curent, o asociatie, nu mai vorbesc de un partid.
  Vanatoarea anticoruptie, la care am fost instigati din exterior dar care s-a transformat intr-o lupta securistica intre doua grupari obscure a infierbantat mintile oamenilor. In administratie toti angajatii o fac pe nebunii, nu isi fac treaba luând DNA-ul in gura, ca ei nu vor sa ajunga acolo pentru niste matrapazlâcuri de-ale sefului. Ori nu e chiar asa, aceasta transparenta totala care se tot clameaza este, din pacate, imposibil de atins. Poti sa ai cele mai bune intentii, cu pretul cel mai mic nu vei obtine decat lucru de mantuiala si contractanti neseriosi.
  As mai spune un singur lucru, coruptie este peste tot, in toata lumea civilizata, America, Germania, Polonia, etc. Doar la noi am scos-o pe taraba si ne “mândrim” cu ea. A ajuns eticheta acestei tari. Este pueril sa crezi ca vei scapa de coruptie, indiferent ce forma de stat alegi: democratic, totalitar sau anarhie.
  Eu cred ca oamenii trebuie sa se gandeasca bine de tot ce vor. Traim bine de tot in tara asta, cu toate lipsurile ei. Ar trebui sa ne comparam cu intreaga America Latina si sa vedem ca nu e nici o tara cu standardul nostru de viata: Brazilia, Argentina, Chile au elite care traiesc bine, au poate o clasa de mijloc, dar asta si pentru ca au dorinte mai modeste, iar saracii, foarte multi de altfel, traiesc adevarate drame in favele si prin desert.
  De mai aproape, din Europa, as da exemplul Italiei de Sud, unde hotii nostri ar trebui sa mearga pentru masterat, caci acolo sunt cei mai buni profesori. Eu vad ca acolo merg, in schimb, oameni rusinati sa isi lucreze pamantul in tara, care prefera sa fie sclavii (uneori chiar si sexuali) ai unuor patroni italieni degenerati. Ma intreb deci, daca nu e ceva in neregula cu noi, romanii, acest popor? Si daca schimbarea nu ar trebui facuta in acelasi timp si de sus in jos dar si de jos in sus.

 3. Sa nu uitam ca si tot ce inseamna presa e in mainile unor patroni care au interesele lor, si nicidecum pe cele ale oamenilor. Uninominal, neuninominal…daca nu ai furat precum securistii din banii stransi inainte de ’89 sa iti poti permite in primii ani ’90 infiintarea unui post tv care sa fie abonat la resurse bugetare pentru a sustine caracatita care iti aloca aceste resurse nu ai nicio sansa sa te cunoasca lumea si sa te voteze. Ce mare alegere am mai avut la dispozitie… : Monta sau neamtu’.

LĂSAȚI UN MESAJ