30 aprilie 2024
ActualitateLiceenii invata sa imbatrâneasca vioi

Liceenii invata sa imbatrâneasca vioi

Delegatie de 70 de elevi si profesori in Bacau

O delegatie formata din aproape 70 de elevi si profesori din mai multe tari a ajuns la Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V. Karpen”, pentru derularea unui proiect multilateral, care se desfasoara pe parcursul a doi ani. Lansarea oficiala a proiectului, care are ca principal obiectiv promovarea unei culturi a imbatrânirii active pentru pentru o evolutie armonioasa in plan psiho-socio-profesional si spiritual, stimularea si promovarea invatarii intre generatii, dar si dezvoltarea cooperarii europene prin parteneriate intre scoli, a avut loc in luna septembrie a anului trecut. Proiectul se intituleaza “The fairytale of the european g(old)en future” – adica “Povestea de aur a viitorului Europei” si vine in intâmpinarea Comisiei Europene de a implementa conceptul de imbatrânire activa. In activitatile derulate in proiect sunt reunite doua generatii, elevii si seniorii, care vor lucra impreuna pe diferite workshopuri. Sunt prezenti acum in Bacau, profesori si elevi din opt tari – Turcia, Letonia, Portugalia, Lituania, Italia, Polonia, Bulgaria si Grecia. Delegatia din Slovenia este singura care nu a ajuns, din cauza conditiilor meteo. Proiectul este structurat in 6 subproiecte, fiecare din ele axându-se pe o valoare fundamentala a etapei de vârsta pe care o abordeaza, iar rezultatele obtinute vor constitui capitolele unui jurnal imaginar.

“Pentru noi proiectul este interesant si important. Trebuie sa fim niste batrâni tineri, daca pot spune asa, sa ne imaginam ca suntem in 2062 si sa ne inchipuim cum voi fi atunci. Abia astept sa cunosc elevii din aceasta delegatie. Am fost si in Turcia, am aflat lucruri interesante si acolo, dar acum a venit rândul nostru sa ne prezentam activitatea.”
Dragos Bighiu – elev XII-a C, CTC “N.V. Karpen”



“Pâna acum nu stiam foarte multe despre România, dar am avut surpriza sa vad foarte multe lucruri placute, mai ales aici in liceu. Abia astept sa vizitez scoala, orasul, imprejurimile, pentru a cunoaste mai bine aceasta cultura si acesti oameni.”
Kinali Burçin – eleva din Turcia

“Noi, pentru prima data doar am asistat la acest proiect. Au fost sanse foarte mici de a fi acceptati. Apoi, dupa ce am primit finantare, ne-am implicat mai mult. Chiar am vrut sa cunoastem România si sa aflam mai multe informatii despre aceasta tara).”
Ali Karaçali – profesor din Turcia

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri