Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în Municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”.

Astfel, marţi 13 august 2013, începând cu ora 10.00, sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare și unele exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu şi de salvare a unei persoane de la înălţime.

Ziua „Porţilor Deschise” va cuprinde activităţi de educare şi instruire a tinerilor, în scopul prevenirii şi stingerii incendiilor, a înlăturării efectelor produse de acestea, precum şi de alte calamităţi naturale, cunoaşterea modului de apelare 112, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă: incendiu, cutremur, inundaţie, elemente de muniţii neexplodate din timpul conflictelor militare.

PUBLICITATE

În vederea asigurării unei abordări uniforme şi eficiente, la nivelul autorităţilor publice locale şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă se vor organiza şi desfăşura acţiuni locale de informare preventivă, în vederea diseminării informaţiilor preventive la cât mai multe persoane (adulţi, tineri, copii) şi exerciţii demonstrative pentru membrii comunităţilor locale.

Totodată, la Ziua „Porţilor Deschise” copiii vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanții E-ON România, partenerii noștri în Campaniile naționale de informare și educație preventivă „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” şi “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”. Aceștia vor prezenta celor mici echipamentele și tehnica cu care intervin pe teren pentru verificarea și remedierea avariilor la rețelele de gaz și curent electric.

În cadrul Centrului de agrement Valea Budului, se vor derula acţiuni educativ preventive, în vederea conştientizării tinerilor privind cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri specifice, a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor.
În zonele cu afluenţă mare de persoane din municipiile Bacău, Oneşti şi Moineşti, reprezentanţi ai Eon România şi personal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. Constantin Ene” al Judeţului Bacău vor distribui cetăţenilor interesaţi, flyere şi stickere al cărui logo este „Preveniţi ghinionul! – marţi 13 august 2013”.

În perioada 01 – 12.08.2013, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat pe internet (reţeaua de socializare Facebook) concursul „Preveniţi ghinionul! – marţi 13 august 2013”. Acest concurs constă în postarea pe site-ul http://www.facebook.com/informarepreventiva a unor catrene care să conţină cuvintele „PREVENIRE”, „SIGURANŢĂ” şi „VIAŢĂ”, iar participanţii ale căror creaţii vor primi minim 25 like-ri, vor fi declaraţi câştigători ai concursului. Aceştia se vor întâlni cu salvatorii ce veghează la siguranţa comunităţii.

Totodată, de pe prima pagină a profilului de facebook mai sus menționat, pot fi vizionate două spoturi video realizate cu această ocazie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ