În data de 15 ianuarie 2021 în România este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale. Această sărbătoare a fost instituită prin legea 238/2010, marcând ziua de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu. Conform iniţiatorilor, „Ziua Culturii Naţionale va fi […] o zi în care nu numai că celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional”.

Cu această ocazie Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău propune publicului un „Recital de poezie” susţinut de actorii Eliza Noemi Judeu şi Viorel Baltag, de la Teatrul Municipal Bacovia, partenerr în acest proiect, precum şi expoziţia de pictură „Personalităţi ale culturii româneşti”. Activitatea va avea loc la Casa Memorială „”George Bacovia” şi va fi transmisă on-line pe paginile de facebook: Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, Muzeul de Artă Băcău şi Muzeul de Etnografie Bacau.
Sectia de Etnografie vă propune, tot pe rețelele on-line, un montaj fotografic cu titlul „Ce a mai putut vedea pe 29 aprilie 1879, aproape de Şcoala din Lipova, revizorul Mihai Eminescu: Biserica «Adormirea Maicii Domnului»”

În ziua de miercuri, 15 ianuarie 2021, accesul publicului va fi gratuit la toate obiectivele instituţiei cu respectarea condiţiilor de distanţare fizică, folosirea de măşti şi respectarea legislaţiei în vigoare referitoare la starea de alertă epidemiologică.PUBLICITATE