Iulia Jicu

Astăzi, 10 octombrie, de la ora 10, încep activitățile dedicate Zilelor Școlii Gimnaziale Nr. 10 Bacău. Anul acesta, unitatea de învățământ lansează o nouă provocare: la aceeași oră (10, firește), elevii școlii vor vizita câteva (10, firește) instituții reprezentative ale Bacăului, respectiv: Primăria Municipiului, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Teatrul Municipal „Bacovia”, Biblioteca Județeană „C. Sturdza”, Centrul de Cultură „George Apostu”, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Casa memorială „George Bacovia”, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea”, Euro TV și Parohia Precista.

Elevii și profesorii, într-un tot unitar, vor cunoaște oameni și locuri, vor juca roluri, vor (re)descoperi istoria și geografia orașului, vor încerca și o altfel de educație, o altfel de școală, cu altfel de achiziții, de 10… firește!

„La ceas aniversar, numeroasa noastră comunitate școlară îmbrăcă straie de sărbătoare omagiind școala și valorile ei. Proiectul nostru din acest an propune spre realizare activități prin care profesori, elevi și reprezentanți ai comunității culturale încearcă să traseze direcțiile școlii românești, să evoce momente de sărbătoare legate de instituțiile de educație, să imagineze ateliere instructive în spații nonformale, cu scopul de a marca faptul că ȘCOALA este permanent activă în viața societății și, mai ales, a comunității din care face parte.”
Prof. Iulia Jicu, director

În prezent, în Școala Nr.10 Bacău învață aproape 950 de elevi, dar și de preșcolari în Grădinița 21 cu program prelungit, structură a instituției de învățământ. Unitatea are cabinete de consiliere, de limbi străine, biologie, istorie, desen, religie, matematică și informatică, clase pregătitoare amenajate cu mobilier special, sunt și două laboratoare moderne de fizică și chimie, dar și un atelier de tehnologie, bibliotecă, o sală de sport modernă și un minicabinet de informatică cu 12 calculatoare.