În perioada 15-18 august vor avea loc „Zilele orașului Comănești“. Programul pus la punct de autoritățile locale este divers si bogat în activități culturale, in memoria eroilor căzuți pe front în Primul Război Mondial, dar și familiei boierești Ghica, în activități sportive și recreative. De zilele orașului nu vor lipsi nici spectacolele.

La „Galion“ vor urca pe scenă artiști în vogă, cunoscuți în toată țara.

„Zilele orașului Comănești“ vor începe de Sfânta Maria, pe 15 august, cu o slujbă religioasă la care vor lua parte toți preoții orașului. Seara, cei mai în vârstă dintre comăneșteni sunt invitați la bal. Petrecerea dedicată celor care au împlinit 50 de ani de căsătorie va avea loc la Palatul Ghica. Un program mai bogat în evenimente se anunță vineri.

PUBLICITATE

„Pe 16 august, de la ora 10.00, va avea loc un ceremonial religios, în Cimitirul Internațional al Eroilor, la care sunt invitați să ia parte și reprezentanții ambasadelor Rusiei, Germaniei, Austriei și Ungariei. În acestă atmosferă solemnă, nu va lipsi nici fanfara militară“, a precizat primarul Comăneștiului, Viorel Miron. Programul va continua la locul numit Galion, după ora 16.00, cu muzică și voie bună, concursuri de șah, role sau tenis de masă.

Sâmbătă, 17 august, de la ora 10 este programat să aibă loc o manifestare culturală, dedicată cinstirii familiei Ghica. Orașul Comănești a cunoscut o dezvoltare deosebită la sfârșitul secolului al 19-lea. Sub îndrumarea lui Nicolae Ghica-Comănești a fost realizată Gara Comănești, Palatul Ghica, drumuri moderne ș.a. „Academia Romană, Academia Militară, Asociația Dimitrie Ghica și Europe Direct din Comănești au pregătit un eveniment dedicat marii familii de boieri Ghica. Va fi lansată o revistă, vor susține prelegeri mai mulți academicieni“, a mai spus primarul Miron.

Zilele orașului Comănești vor avea și muzică, pe toate gusturile, dar și mici și bere. Pe scena de la Galion vor urca Voltaj, Bere Gratis, Bosquito, Nicu Paleru, Gelu Voicu, Corina, Delia, ansamblurile populare „Ca la noi“ și George Cojocărescu cu „Plaiuri Băcăuane“. Iar lista rămâne deschisă!

Mircea Merticariu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ