An de an iau fiinta zeci de asociatii si fundatii, cu scopuri din cele mai diverse, iar cifrele arata ca numarul este in crestere. Daca e sa ne luam dupa ce au declarat ultimele 35 de asociatii inregistrate, in prima jumatate a acestui an, la Judecatoria Bacau, in scurt timp ar trebui sa avem, mai ales in oras, programe de tip “Scoala dupa scoala”, gradinite, programe pentru tineri, camine pentru batrâni, cluburi sportive, dar si mult mai multa “dragoste pentru catei”.

Asociatia “Din dragoste pentru catei” s-a infiintat cu scopul de a monitoriza daca se respecta conditiile de bunastare si protectie a animalelor si isi propune sa realizeze programe pentru rezolvarea diverselor probleme privind inmultirea necontrolata, transportul, protejarea si apararea drepturilor tuturor animalelor din România.

Printre obiective, apar mentionate si demersuri pentru “infiintarea institutiei Politia Animalelor si a instantelor de judecata sectia animale”.

PUBLICITATE

“Ago Euro Training” se axeaza pe proiecte de educatie nonformala ce urmaresc formarea si dezvoltarea tinerilor si adultilor (cursuri de pregatire, simpozioane, dezbateri, publicatii, borsuri) in diverse domenii – educatie financiara si investitii, comunicare, dezvoltarea carierei etc.

Pe lânga o multitudine de activitati, campanii, excursii si programe (inclusiv de promovare a sanatatii), asociatia isi propune sa infiinteze si gradinite pentru copii.

Cu un record, insa, la obiective din domenii din cele mai diverse, se evidentiaza Asociatia “Luminada” – primii vizati sunt cei in situatii dificile (someri, femei, elevi, tineri, vârstnici, persoane cu dizabilitati, minoritati etnice), pentru care se anunta actiuni de sprijinire, servicii sociale, infiintarea de camine pentru batrâni, centre de zi pentru copii.

Avem si servicii de turism, dar si sprijin pentru “actorii economici si sociali din zona rurala”, prin proiecte de instruire, informare si asistenta pentru dezvoltarea turismului, agroturismului, mestesugurilor traditionale, agricultura bio, plantatii pomi fructiferi, cresterea animalelor. Si mai avem: sprijinirea dezvoltarii sectorului privat, IMM-uri, “stimularea interesului administratiei publice locale pentru dezvoltarea de proiecte”, initierea de programe de educatie ecologica, formare profesionala si multe altele.

Cu obiective mai putin complexe/extinse, dar precise, se remarca Asociatia “Club Sportiv Hikaru”, care isi propune sa desfasoare activitati sportive (arte martiale, karate, judo, lupte, box), dans modern si sportiv, culturism, fitness, pentru amatori si profesionisti. Activitati de predare/invatare, educative, culturale, sportive, turistice are in obiectiv Asociatia “Atelier Creativ-Recreativ”. Printre programele gândite se regasesc si cele de tip “Scoala dupa scoala”, dar si organizarea de excursii, tabere scolare, cursuri de limbi straine sau de instruire in diferite domenii, competitii sportive, concursuri si spectacole scolare.

Cultura si vin

Alte asociatii s-au concentrat pe anumite sporturi (motociclism, automobilism, sporturi de iarna, handbal, fotbal), promovarea copiilor supradotati sau cu abilitati deosebite, asa cum, pe de alta parte, se incearca sustinerea copiilor din grupuri vulnerabile (copiii strazii sau din centre de plasament), sprijinirea persoanelor cu autism, organizarea de actiuni umanitare.

Nu lipsesc sustinatorii culturii care nu vor doar promovarea artistilor sau tinerelor talente, ci si integrarea categoriilor sociale defavorizate prin intermediul artei.

Ce se mai promoveaza? Traditiile românesti, potentialul turistic si vinul, ca “un bun cultural, parte a identitatii noastre nationale”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ