– examinatorii isi doresc sa creasca nivelul de pregatire al viitorilor conducatori auto – un elev bine pregatit va fi expus mai putin accidentelor rutiere

Anul acesta, aproximativ 10.000 de bacauani si-au dorit sa devina soferi cu acte in regula. Dupa o pregatire prealabila, candidatii s-au prezentat pentru sustinerea probei teoretice la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor Bacau. Din totalul candidatilor, au trecut de proba teoretica doar 5.806 (59,3%), iar la proba practica, din cei 5.711 de candidati, au fost admisi 4.095 (71,7%).

“Conform datelor statistice, nivelul de pregatire al elevilor scolilor de soferi este in usoara crestere. Este un aspect care ne preocupa in mod deosebit si tocmai de aceea analizam periodic rezultatele examenelor auto in cadrul Comisiei de Siguranta Rutiera. Vrem sa crestem nivelul de pregatire al candidatilor pentru ca sunt convins ca astfel vom contribui la reducerea considerabila a evenimentelor rutiere”, declara cms. sef Constantin Mihaescu, seful S.P.C.R.P.C.I.V. Bacau. Examinatorii spun ca insista de fiecare data pe lânga instructorii auto sa-i confrunte pe elevi cu situatiile reale din trafic pentru a percepe mai bine pericolele care pot aparea.

“La intâlnirile cu instructorii auto le-am recomandat acestora sa-si testeze elevii in zonele aglomerate, ca sa vada mai bine cum reactioneaza. Eu cred ca asa formezi un viitor sofer, in aglomeratie si nu pe rutele ocolitoare ale Bacaului, unde mergi intins”, spune Mihaescu. Un candidat la obtinerea permisului de conducere trebuie sa aiba cel putin 18 ani, sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea autovehiculelor, sa nu fi fost condamnat definitiv pentru una din infractiunile prevazute la art. 22 alin. 4 din Decretul nr. 328/1966, republicat, cu exceptia cazurilor in care a intervenit amnistia sau reabilitarea, sa fi absolvit cursurile unei scoli de soferi si sa fie declarat admis in urma sustinerii examenului cu politia (proba teoretica si proba practica).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ