În perioada 7 octombrie – 10 octombrie 2018, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tirgu Ocna a găzduit o delegație din cadrul Academiei de pregătire a personalului de penitenciare KRUS din Norvegia, aflată într-o vizită de studiu.

Din acest grup au făcut parte 9 studenți însoțiți de domnii Ole Stageberg, profesor în cadrul centrului de pregătire și de domnul Aase Asle, liderul sindicatului sistemului penitenciar din Norvegia.

Acestora le-au fost prezentate informații generale referitoare la sistemul penitenciar din România, dar și la procesul de selecție și pregătire a elevilor Școlii noastre.

Totodată, studenții norvegieni au participat la două activități desfășurate în colaborare cu 13 elevi români și coordonate de profesori din cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tirgu Ocna. În cadrul acestora, membrii delegației au remarcat standardul înalt de pregătire pe care îl oferă Școala noastră, dar și profesionalismul profesorilor implicați în aceste activități.

În penultima zi a vizitei, cei 9 studenți au prezentat, la rândul lor, informații privind sistemul penitenciar din Norvegia, procesul de selecție și pregătire a studenților, dar și un material comparativ referitor la diferențele culturale dintre cele două țări, precum și la diferențele de organizare și funcționare a sistemelor penitenciare din România și din Norvegia, diferențe desprinse din informațiile primite pe perioada șederii la Tîrgu Ocna.

Programul activităților a inclus și vizitarea Centrului Educativ din Tîrgu Ocna, a Penitenciarului Spital din Tîrgu Ocna și a Penitenciarului Bacău, ocazii care le-au permis oaspeților să afle mai multe despre sistemul penitenciar din România.

Un alt aspect ce trebuie menționat este faptul că membrii delegației au avut și ocazia de a vizita și obiective istorice și turistice din zonă, fapt ce a făcut din această întâlnire nu doar o experiență profitabilă , ci și una foarte interesantă.

Alte articole