Elevii care au absolvit in acest an colegii de vârf din Bacau au facut o figura frumoasa si la admitere. Unii s-au indreptat spre universitati din Marea Britanie, Danemarca, Italia sau chiar SUA, insa cei mai multi au luptat pe unul din locurile de la stat din institutiile de invatamânt superior din tara. Si au invins. Fie la Medicina, fie la Drep, la Academia de Studii Economice sau la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, fie la Inginerie sau la Farmacie. Avem elevi admisi printre primii la facultati de renume unde si concurenta a fost foarte mare. Au fost cei mai buni si in liceu, dar au dovedit ca sunt si mai buni intr-un examen dur, poate cel mai greu din viata lor. Felicitari tuturor!

Denisa Cirlan – absolvent al Colegiului National “Gh.Vranceanu” este prima admisa la Facultatea de Medicina si Farmacie Tg.Mures – sectiunea Medicina Militara

“Am ales Medicina Militara in ultimul moment. Ma pregateam pentru Farmacie la Iasi, dar dupa ce am reusit sa iau testul psihologic de inteligenta si probele sportive in luna mai, apoi testarea la limba straina, mi-am dorit si mai mult sa fiu admisa. Si, da, am intrat prima pe lista. Am fost 32 de candidati in final pe 10 locuri. Am intrat 7 fete si 3 baieti. Am ales medicina in primul rând pentru ca mi-a placut foarte mult chimia, iar aici meritul este al doamnei profesor Mariana Rosenschein, care mi-a insuflat aceasta dragoste. Apoi, cred ca este si o meserie de viitor. A fost foarte greu, dar important este ca am intrat. Imi doresc ca dupa cei 6 ani de studiu sa fiu medic chirurg intr-un spital militar din tara.”

Cezar Mihail Ignat – absolvent al Colegiului National “Vasile Alecsandri”, acum admis la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti

“Mereu mi-a placut sa lucrez in domenii creative, sa incerc sa descopar eu solutia in loc sa ma folosesc de un sablon. Asa ca am dorit o facultate care sa reflecte acest lucru. In opinia mea, facultatea de publicitate din cadrul SNSPA Bucuresti mi se pare un loc ideal pentru a-mi cultiva latura aceasta creativa si pentru a face ceva diferit de restul lumii. Bacalaureatul a fost usor de trecut, deoarece eram pregatit pentru el. Nota destul de mare a facut procesul de admitere sa fie mai usor si fara emotii. Am fost acceptat la toate facultatile la care am aplicat, inclusiv cea de Management, dar am decis ca ma reprezinta mai mult Publicitatea. Cred ca viitorul meu il voi construi aici, in România, dar prefer sa ma gândesc la cât de frumos este sa lucrezi la ceva creativ, decât sa ma gândesc la banii care i-as putea câstiga, pentru ca, pâna la urma, sunt lucruri mult mai importante in viata.”

ad2

Eliana Nucham – absolventa a Colegiului National “Ferdinand I”, acum studenta la Universitatea “Al.I.Cuza” Iasi – Facultatea de Drept

“Stiam ca va fi un an dificil, in care nu voi avea poate la fel de mult timp liber pentru ca urma sa dau examenul de bacalaureat si cel de admitere. Insa acest lucru nu m-a speriat, ci m-a ambitionat. Eram pregatita si imi doream sa am o mare reusita. Cheia succesului, in cazul meu, pot spune ca a fost gândirea pozitiva , motivatia, aptitudinile mele si, foarte important, o viata echilibrata. Am tinut mult si la sfatul domnului diriginte, Chelaru Mihai, doctor in Psihologie. Fiind o fire mai emotiva, credeam ca voi fi doborâta de emotii in acele zile atât de importante precum cele in care am dat examenul , dar nu a fost deloc cum ma asteptam. Am reusit sa ma controlez si sa-mi directionez energia spre atingerea scopului. Si a fost bine! Am simtit o mare implinire când am aflat ca am luat 10 curat la Istorie pentru ca aceasta este materia de care am fost pasionata in timpul liceului. Am invatat mereu cu drag si constiinciozitate, indrumata fiind de o doamna profesoara exceptionala – doctor Nicoleta Zarnescu. Acum sunt in vacanta , ma relaxez alaturi de cei dragi cât mai mult. La facultate imi doresc sa fiu foarte buna, sa ma implic in multe activitati si proiecte, sa-mi fac noi prieteni. Ulterior ma voi inscrie si la studiile de master, apoi la cele de doctorat si probabil voi fi avocat. Imi doresc sa aleg si mediul universitar, deoarece mi s-a parut mereu ceva minunat sa fii profesor, sa poti modela caractere, sa poti lumina suflete, sa inspiri oameni.”

Andreea Hodoroaba – fosta eleva a Colegiului National “Vasile Alecsandri”, acum la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti, unde a intrat in primii 30 din cei peste 430 de candidati admisi

“Dintotdeauna mi-am dorit sa lucrez in domeniul medical si pâna sa ma hotarasc sa dau la medicina generala, m-am gândit si la farmacie sau la medicina dentara. Insa in vacanta dinaintea clasei a XII-a am luat hotarârea finala, pentru ca in domeniul acesta varietatea de specializari la rezidentiat este mai mare. Am invatat constant, niciodata peste puterile mele, insa nici nu am tratat superficial materia pe care o aveam de studiat. Stiam ca sunt pregatita, dar nu mi-am imaginat ca voi lua un punctaj asa bun. Ca la orice examen, intervin si alti factori exteriori, care pe mine m-au ajutat. Cu o seara inainte nu m-am putut odihni prea bine si emotiile prin care a trecut fiecare participant, le-am resimtit si eu pâna in momentul primirii subiectelor. Abia astept sa incep facultatea. Multi m-au intrebat daca am deja conturata in minte specializarea pe care o voi urma, dar raspunsul este ca nu. In cei 6 ani de medicina generala voi avea timp sa imi dau seama de ceea ce imi place mai mult, dar stiu ca nu voi fi niciodata chirurg. Sper sa reusesc pe acest drum pe care mi l-am ales, iar peste câtiva ani sa devin un medic competent care isi exercita meseria cu pricepere si cu simt de raspundere.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. “Am fost acceptat la toate facultatile la care am aplicat, inclusiv cea de Management, dar am decis ca ma reprezinta mai mult Publicitatea” – abia admis la taxă, cu o medie de 5 și ceva, adică el printre mulți alții care nu-și merită pe deplin locul, ci și-l plătesc. Mai mare rușinea.

  2. Lol. 5.8 Ignat.. asta inseamna admisi printre primii??
    Felicitari Andreei Hod pentru ca a ridicat stacheta foarte mult. Aia chiar e o universitate de prestigiu.
    SNSPA e mai slabuta, doar numele e de ea 🙂 Profesori tampiti .
    Si sa intri cu 5.80 asta inseamna sa fii un bou la SNSPA

LĂSAȚI UN MESAJ