In fiecare an, pe 29 aprilie, veteranii de razboi au motiv sa se reuneasca si sa imbrace din nou haina militara. Guvernul României a stabilit prin HG nr. 1222/2007, ca in aceasta zi sa fie sarbatorita “Ziua veteranilor de razboi” in semn de recunoastere a meritelor acestora pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor României. Manifestarile dedicate acestei zile incep pe 28 aprilie, cu un simpozion gazduit de Cercul Militar.

“Activitatea debuteaza la ora 11.00 si este organizata de Garnizoana Bacau in colaborare cu Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi “General Eremia Grigorescu”. In incheierea activitatii, Muzica Militara a Garnizoanei Bacau condusa de lt. Valeriu Balan va sustine un miniconcert”, declara lt. Adrian Cocea, ofiter de relatii publice la Baza 95 Aeriana Bacau.

Pe 29 aprilie, incepând cu ora 10.00, Garnizoana Bacau, in colaborare cu Primaria Municipiului Bacau, va organiza la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central un ceremonial militar si religios dedicat “Zilei veteranilor de razboi”. Participantii vor depune jerbe si coroane de flori, iar in încheierea manifestarii va defila garda de onoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ