Mai sunt câteva zile pâna la mult asteptata vacanta de vara, iar multe dintre familiile care au copii au ales sa-si petreaca concediul peste hotare. Parintii care si-au rezervat din timp bilete pentru un sejur in strainatate au luat cu asalt Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau.

“Cele mai multe solicitari sunt facute pentru minori, intrucât parintii pot circula pe baza cartii de identitate in tarile Uniunii Europene. Pasapoartele pentru copiii sub 12 ani au o valabilitate de 3 ani si costa 266 lei. Documentele de calatorie eliberate pentru copiii care au peste 12 ani expira dupa 5 ani, iar taxele sunt de 292 de lei”, declara cms.sef. Florentina Neamtu, sef Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau.

In primele luni ale anului 2015, Serviciul Pasapoarte a eliberat peste 6.200 de documente de calatorie, din care 1.975 au fost pasapoarte temporare, iar 4.237 sunt pasapoarte electronice.

PUBLICITATE

Cine se grabeste si doreste sa obtina pasaportul in doua ore poate opta pentru emiterea unui document de calatorie temporar, valabil 1 an. In caz contrar durata de eliberare a pasaportului este de aproximativ doua saptamâni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ