Medicii din Spitalul Judetean de Urgenta Bacau trag un semnal de alarma – nu exista vaccin antitetanos in reteaua medicinii de familie.

“Iar din acest motiv, noi ne-am transformat intr-un centru de vaccinare, ceea ce nu este normal. Este un vaccin destul de scump, pentru care alocam 30 la suta din bugetul alocat medicatiei de urgenta. Vin la noi cazuri din tot judetul, insa trebuie stiut ca acest vaccin trebuie sa existe in aparatul de urgenta al medicului de familie, pentru ca trebuie administrat in maximum 72 de ore”, a declarat dr. Aurelia Taga, directorul medical al spitalului.

In aceste conditii, SJU Bacau apare cu cel mai mare consum de vaccin antitetanos pe tara. “Si nu pentru ca in alte judete nu sunt cazuri, ci pentru ca acolo medicul de familie e cel care achizitioneaza acest vaccin. La noi, nu. Numai medicul de la Corbasca avem siguranta ca il are in cabinet”, a adaugat si Mirela Romanet, purtator de cuvânt.

PUBLICITATE

La rândul lor, medicii de familie recunosc ca nu au acest vaccin in dotarea cabinetului pentru ca … e scump. O fiola costa 44,5 lei. Si de cele mai multe ori pe un caz de consuma 3-4 fiole. Vaccinul antitetanos se administreaza pentru prevenirea infectarii plagilor (inclusiv intepatura cu un cui ruginit, de exemplu).

In cazuri de urgente medicale, neadministrarea favorizeaza infectii ce pot duce chiar la deces.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ