Locuitorii satului Mâgla, din comuna Negri, resimt greu si acum urmarile inundatiilor care au lovit localitatea la inceputul acestei luni.

Apele pâraielor Mora si Mâgla, doua fire de apa aparent linistite in cea mai mare parte a timpului, au iesit din matca atunci, din cauza ploilor diluviene. Intr-o imbratisare sinistra au navalit peste gospodarii, peste oameni, peste ogoare. De mult nu s-a mai vazut prin acele locuri atâta puhoi de apa, de se circula pe ulite in barci, ca intr-o poveste ireala.

Si drumurile sau podetele s-au dus pe Apa Sâmbetei. Jandarmii si multe alte forte, plus satenii de prin localitatile vecine, au sarit in ajutorul oamenilor sa le salveze vietile, animalele si casele. Unele locuinte, din chirpici, s-au topit pur si simplu in puhoaie. Unii s-au refugiat pe la rudele din zona, altii pe la rudele din Bacau, iar altii au asteptat pur si simplu, la loc ferit, la inaltime, ca apele sa se retraga.

In urma au ramas noroaie, bucati frânte de drum, case care nu mai pot fi locuite si foarte multa amaraciune. Unii au avut asigurari si acum asteapta banii. Dar altii nu mai au nimic.

“Am solicitat autoritatilor judetene doua module pe care le folosim ca locuinte pentru doua familii ale caror case s-au naruit partial. Vom vedea in cotinuare in ce masura le putem ajuta. Se va face si o estimare a pagubelor. Consiliul Judetean a alocat deja 500 de milioane de lei vechi pentru refacerea drumurilor si podetelor distruse. Speram sa mai vina ceva bani la rectificarea de buget”, a spus viceprimarul din Negri, Danut Patriche.

Alaturi de autoritati, oameni simpli, cu suflet mare au sarit in ajutorul sinistratilor de la Mâgla. Este cazul unei doamne din Onesti, care a donat tâmplarie si alte obiecte necesare ca oamenii sa-si reia cursul firesc al vietii. Viceprimarul Patriche a trimis la Onesti o masina mare ca sa aduca lucrurile si isi pune mare speranta si in bunavointa altor bacauani care ar putea dona obiecte utile sinistratilor. Oricine crede ca poate ajuta poate lua legatura cu autoritatile din Negri la numarul de telefon 0234/228.222.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ