Scoala cu clasele I-VIII Urechesti, organizeaza in aceasta perioada, pâna pe 9 august, la Centrul de Documentare si Informare “Prof. Pompiliu Stan”, aflat in coordonarea metodologica a Casei Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau, Scoala de vara (re)creativa “Joc si creatie”.

“Foarte multi dintre elevii nostri, in vacanta mare nu au unde pleca, stau singuri acasa si nu beneficiaza de indrumare, intrucât parintii sunt ocupati. Prin acest proiect venim in intâmpinarea lor, scoala devenind un altfel de loc, pentru o altfel de experienta”, ne-au declarat, profesorul – documentarist Catalina Nica si directorul Petre Bratasanu, initiatorii acestui proiect, alaturi de prof. pentru invatamântul primar Luminita Alexe, prof. Gabriela Paris, prof. Adrian Abageru si preotul-paroh Cristinel Lungu.

Inceputa in urma cu doi ani, dintr-o joaca constructiva, dupa cum sugereaza si genericul, Scoala de vara “Joc si creatie” s-a dovedit a fi, nu doar o alternativa placuta de petrecere a timpului liber, ci si un mediu atractiv, favorabil dezvoltarii aptitudinilor, creativitatii si imaginatiei elevilor. Peste 30 de elevi s-au aratat dornici sa descopere lucruri noi, sa-si puna in valoare creativitatea si inteligenta si nu in ultimul rând “sa se joace”, explorându-si laturile necunoscute ale personalitatii.

PUBLICITATE

O parte din activitati, precum origami, quilling si tehnica margelelor, reprezinta o continuare a celor din anii trecuti, iar altele sunt noi, precum atelierul de teatru, de scrapbooking si concursul de cultura generala “Talente in devenire”. De asemenea, organizatorii isi propun sa patrunda in tainele cunoasterii, odata cu vizionarea filmului documentar “Creatiile omului si creatiile naturii”, sa realizeze filmulete cu ajutorul calculatorului, sa descopere traditii si obiceiuri ale altor popoare, dar si sa isi cunoasca tara, prin organizarea unei excursii tematice. La finalul proiectului, rezultatele elevilor participanti, vor fi valorificate printr-un concurs de talente.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ