* in prima zi in spatele gratiilor, acesta a incercat sa se sinucida si a ajuns la spital cu mai multe plagi taiate * la prima instanta primise o pedeapsa mai blânda, dar a facut apel

Cazul a ajuns in atentia autoritatilor in luna mai 2014, când parintii unui baietel de 10 ani, din comuna Gaiceana, au reclamat la Politie ca fiul lor ar fi fost violat de invatatorul la care a mers sa faca meditatii la matematica. Barbatul, acum in vârsta de 61 de ani, s-ar fi dezbracat atunci in fata elevului si i-ar fi cerut si lui sa faca acelasi lucru.

Desi la vremea respectiva s-a spus ca nu s-a mers mai departe de atât, anchetatorii au probat infractiunea de viol si sub aceasta acuzatie a fost trimis in judecata. Pe timpul procesului, dascalul s-a aflat sub control judiciar si a respectat toate conditiile impuse de aceasta masura.

In decembrie 2015, a fost condamnat de Judecatoria Podu Turcului la 4 ani de inchisoare pentru viol si a fost obligat de instanta sa plateasca si 65.000 de lei daune morale si materiale familiei victimei, precum si aproape 18.000 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat si de partea civila din dosar. Nemultumit de sentinta primita la prima instanta, barbatul a facut apel iar zilele trecute Curtea de Apel Bacau a decis sa majoreze pedeapsa la 7 ani de inchisoare cu executare.

In cursul zilei de luni, mandatul a fost pus in aplicare, iar dascalul de 61 de ani a ajuns in Penitenciarul Bacau. Se pare ca nu a suportat gândul ca va sta in spatele gratiilor atâtia ani, iar pe timpul noptii a incercat sa-si puna capat zilelor. Acesta ar fi fost gasit in celula cu plagi taiate in zona gâtului si a fost solicitat un echipaj de salvare.

“La fata locului s-a deplasat un echipaj medical cu medic care a constatat prezenta unei persoane de sex masculin ce prezenta diverse plagi taiate la nivelul diferitelor zone ale corpului Pacientul a fost stabilizat si transportat in siguranta catre Spitalul Judetean Bacau pentru continuarea investigatiilor si a tratamentului de specialitate”, a declarat dr. Adrian Colibaba, director medical la Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau.

Barbatul este in afara oricarui pericol si a ramas internat in spital. Oficialii Penitenciarului Bacau confirma cele intâmplate. “A fost vorba despre o autoagresiune. S-a intervenit prompt, a fost apelat 112, s-au anuntat judecatorul delegat si Autoritatea Natioala a Penitenciarelor si s-a demarat o ancheta interna”, a declarat insp. pr. Madalina Matasaru, purtator de cuvânt la Penitenciarul Bacau.

In satul Gaiceana, vestea ca invatatorul a fost condamnat s-a dus repede iar parerile oamenilor sunt impartite. Cei apropiati nu-l cred in stare de o astfel de fapta, in vreme ce altii cred ca instanta l-a pedepsit pe drept. Mai mult, dupa ce ar fi aflat sentinta, acesta ar fi afirmat ca ar prefera sa-si ia zilele decât sa stea in inchisoare.

“Fata mea a fost la scoala la el. Nu mi s-a parut un om agresiv, dar pedeapsa pentru ce a facut este prea blânda”, spunea o localnica.

“Eu nu-l vad in stare sa faca asa ceva. Nu cred. Este un om bun si cred ca face inchisoare pe nedrept. I-a dat exagerat de mult”, spunea si Cornelia Codreanu, o vecina.

Barbatul era cunoscut in comunitate ca un om linistit si nu a mai fost reclamat niciodata pentru astfel de fapte. A fost invatator mai bine de treizeci de ani, iar dupa izbucnirea scandalului nu s-a mai intors la catedra.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ