Doi bărbaţi au fost observaţi de jandarmi în timp ce sustrăgeau portofelul unei bătrâne. Bărbaţii s-au ales cu dosar penal.

Marţi, 19 mai, în jurul orei 15:20, în timp ce patrula pe strada Gheorghe Petraşcu, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de ordine publică pe raza municipiului Tecuci a observat doi bărbaţi cu un comportament suspect. Întrucât în faţa acestora se afla o bătrână, jandarmii au ales să stea la distanţă, cât să nu se facă văzuţi şi să îi urmărească.

Suspiciunea jandarmilor s-a adeverit când, înainte de a intra într-un magazin alimentar, unul dintre bărbaţi a împins-o pe bătrână pentru a o dezorienta, iar al doilea i-a sustras portofelul din poşetă. Jandarmii au intervenit imediat şi au imobilizat persoana care a sustras portofelul, un bărbat din Tecuci, în vârstă de 53 ani. A doua persoană a fost identificată ulterior ca fiind un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în judeţul Bacău. Ambii s-au cunoscut în Italia, de unde au revenit în urmă cu câteva săptămâni.

Bătrâna, în vârstă de 87 ani, şi-a recuperat de la jandarmi portofelul în care se afla suma de 48 lei şi actele de identitate.

Jandarmii le-au întocmit celor doi bărbaţi actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi complicitate la furt. Cercetările sunt continuate de către Poliţia municipiului Tecuci.PUBLICITATE