Doi tineri turisti in Suceava şi Vaslui s-au ratacit duminica seara in statiunea Slanic Moldova, in timp ce se întorceau de pe muntele Şandru, cota 1600.

În urma apelului la 112, efectuat la ora 18.20, un echipaj format din cinci jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova au început căutările.

După cinci ore de căutări, turiştii au fost găsiţi în zona Culmii Căprioarei, la cota 800 metri. Cei doi tineri au fost conduşi la locaţia lor de cazare, din staţiune întrucât nu prezentau vătămări corporale, alegându-se mai doar cu o sperietură zdravănă.

PUBLICITATE

Jandarmii montani sfătuiesc turiştii care aleg să petreacă acestă perioadă la munte, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat, să aibă în permanenţă asupra lor un telefon mobil, pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 orice incident sau orice altă problemă legată de ordinea publică.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ