Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că trenurile care circulă pe magistrala Bucureşti – Constanţa şi retur ajung la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 10 şi 20 de minute, după ce în ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au sustras mai multe componente de cale ferată din infrastructura feroviară aferentă staţiilor Nicolae Bălcescu, Medgidia şi intervalului de staţii Dor Mărunt – Dragoş Vodă.

Persoane necunoscute au sustras material mărunt de cale, electromotoare de acţionare a macazului şi 150 de relee din dulapurile instalaţiei de dirijare a circulaţiei trenurilor între staţiile Dor Mărunt şi Dragoş Vodă, acţiuni infracţionale care au produs defecţiuni la instalaţia de dirijare a traficului şi, implicit, întârzieri în graficul de circulaţie a trenurilor.

Din cauza acestor furturi, marţi 23 iulie 2013, 11 trenuri de călători au acumulat întârzieri totale de 261 minute la sosire în staţiile de destinaţie.

Traficul feroviar pe relaţia Dor Mărunt – Dragoş Vodă se desfăşoară în continuare la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale pe toate secţiunile afectate, pe firul II de circulaţie, trenurile înregistrând întârzieri la destinaţie cuprinse între 10 şi 20 de minute.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni de sustragere a componentelor feroviare, care de altfel produc şi perturbaţii majore în circulaţia şi manevra trenurilor, şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ