Ai jucat vreodată „jocuri” Lego? Aproape toată lumea a întâlnit aceste „jucării” cel puțin o dată în viață. Iată însă câteva lucruri interesante despre jocurile Lego, pe care s-ar putea să nu le știi.

Cele mai multe dintre seturile Lego au fost produse de TT Games, care deține drepturile asupra mărcii. În 2007, compania a fost achiziționată de Warner Bros, începând de acolo o serie de jocuri înrudite cu cele două mărci. Dar de ce „jucării” și „jocuri” între ghilimele? Ei bine, iată explicația:

Despre Lego

Creat în 1934 de un danez, Lego s-a născut ca o simplă jucărie de asamblare pentru copii. Cu toate acestea, odată cu succesul uriaș al mărcii, acesta a crescut pentru a deveni mult mai mult decât atât, iar astăzi este un obiect de colecție.

Lego este folosit pe scară largă și în educație, fie pentru o simplă stimulare a concentrării și creativității la copii, fie pentru a introduce arta complexă a programării. În 2020, Lego a devenit cel mai iubit brand din lume, pe baza datelor din rețelele sociale. Acest fapt poate spune multe despre succesul mărcii.

Și, desigur, în timp s-a extins și a ajuns în lumea jocurilor.

În 1995 a apărut primul joc legat de marca Lego, Lego Fun to Build. Licențiat de The LEGO Group și produs de SEGA pentru consola educațională SEGA Pico, exclusiv în Japonia În 1997, a apărut primul joc Lego din afara Japoniei, Lego Island pentru PC, produs de Mindscape. De atunci, popularitatea jocurilor din acest gen a crescut și peste 80 de jocuri au fost lansate sub franciza Lego până în prezent.

Jocurile Lego se caracterizează prin faptul că sunt simplu de înțeles și au un strop de umor. Jocurile Lego pot fi găsite pentru diferite platforme precum PC, Wii, Playstation, Xbox, Nintendo DS, Nintendo Switch, Game Boy și chiar mobil. O altă caracteristică uimitoare a jocurilor Lego este capacitatea de a juca multiplayer. Conectează încă un controler la consolă și distrează-te cu un prieten!

Lăsând asta deoparte, care sunt cele mai bune jocuri Lego lansate până acum? Fie că este vorba despre favoritele criticilor sau cele mai populare, verifică mai jos cele mai bune jocuri din franciza Lego.

Lego Jurassic World

Lansat în 2015 și bazat pe seria Jurassic Park, lansarea sa a fost programată să aibă loc cam în aceeași perioadă cu filmul cu același nume. Lego Jurassic World urmărește povestea primelor patru filme din serie. Jocul conține 20 de niveluri, 5 dintre ele pentru fiecare film. Există peste 100 de personaje jucabile, inclusiv peste 20 de specii de dinozauri. Printre oameni, fiecare personaj are o abilitate diferită, care trebuie folosită pentru progresul jocului.

Există, de asemenea, capacitatea de a crea personaje noi, inclusiv dinozauri hibrizi cu părți din diferite specii. Totul se face, desigur, în cel mai familiar mod posibil, pentru ca copiii să nu aibă coșmaruri după aceea. De exemplu, toate decesele au fost eliminate din filme, iar personajele suferă doar răni minore sau scapă nevătămate. Jocul a fost foarte bine primit, cu recenzii în mare parte favorabile și a vândut peste 4 milioane de copii în primele luni, făcându-l unul dintre cele mai vândute jocuri din franciză.

Lego Star Wars: The Force Awakens

Jocul urmărește evenimentele din Episodul 7 din Star Wars: The Force Awakens. Rey, Finn, Kylo Ren Phasma, BB-8, Han Solo și mulți alți eroi și răufăcători emblematici din Războiul Stelelor pot fi controlați în modurile poveste și joc gratuit. Manipulează blastere și săbii laser, toate cu sunete emblematice din filme. Ca și în cazul celorlalte jocuri de „recreere în film” din această listă, The Force Awakens folosește elemente majore din filmul cu același nume. De asemenea, acoperă evenimentele celui de-al șaselea film, inclusiv ceea ce se întâmplă după ce Palpatine este învins.

Lego Harry Potter

Există mai multe jocuri Lego tematice în universul celui mai îndrăgit vrăjitor: Lego Creator: Harry Potter (2001), Harry Potter și Camera Secretelor (2002), Harry Potter: Anii 1-4 (2010), Harry Potter: Anii 5-7 (2011) și Colecția Lego Harry Potter (2016).

Dintre aceștia, Anii 1-4 și Anii 5-7 sunt cei mai populari, apărând și pe lista celor mai bine vândute pentru întreaga franciză. După cum se spune în titluri, jocurile urmăresc aventurile filmelor și cărților vrăjitorului. Harry Potter Collection este o versiune remasterizată a celor două jocuri anterioare, optimizată pentru Xbox și PS4.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE