Politistii de la Rutiera au dat iama printre taximetristi, ca sa verifice daca respecta indicatoarele privind stationarea in preajma statiilor de autobuz. In cadrul unei astfel de actiuni, se pare ca politistii au facut si exces de zel, intrucât par sa fi amendat un taximetrist care stationa regulamentar, in zona Cimitirului Central.

Cel putin, asa sustine Gligore Vacar, care spune ca masina sa era stationata pe marcajul destinat taxiurilor, dar cu toate acestea a primit amenda de 100 de lei. El a platit-o, dar a si contestat masura. De cealalta parte, politistii spun ca amenda este motivata de faptul ca in statie se aflau trei taxiuri, in vreme ce indicatorul amplasat acolo da accept pentru stationarea a doar doua masini.

„Eu eram pe marcaj, mai erau doua taxiuri, dintre care unul era in afara, dar amenzi am luat cu totii. Se intâmpla de multe ori ca statia de autobuz, dar si cea de taxiuri, sa fie pline cu tot felul de masini, dar nu am vazut niciodata sa fie amendat cineva. In schimb, mi-au dat mie amenda, care stationam regulamentar”, spune Gligor Vacar. El este decis sa-si urmeze contestatia si sa depuna memorii si la sefii Politiei.

PUBLICITATE

In ciuda programului derulat de Primarie, prin care se incearca infiintarea a cât mai multe locuri de parcare, toti soferii bacauani stiu ca locurile de stationare sunt o mare problema. De aceea, multe statii de autobuz din oras sunt pline de masini, iar calatorii se expun la riscuri ca sa aiba acces la mijloacele de transport in comun. Locurile pentru taximetristi sunt insa reglementate, chiar daca in oras sunt câteva sute de masini, mult peste capacitatea statiilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

  1. Care cât mai multe locuri de parcare,veniți de vedeți pe banca naționala in zona din spatele pambacului cum tocmai ce au stricat vreo 15 locuri de parcare pe motiv ca vor face spații verzi si vor planta copaci….dar unde…in lateralul blocurilor unde era pietris,asfalt….si noi cei din zona unde sa mai parcam ca si așa erau multe tare acele locuri de parcare….ca sa nu mai spun ca au scos si gardurile de fier,dar cum… Se pare ca preferențial din moment ce unele au ramas neatinse si par ca așa vor si rămâne….ar fi interesant un reportaj si cred ca si părerea celor din zona in special a celor ce dețin autoturisme ar fi ok.

  2. POLITIA SA DE A AMENZI TAXIMETRISTILOR CA NU RESPECTA NICI O REGULA DE CIRCULATIE….SA FEREASCA DUMNEZEU SA MERGI IN SPATELE UNUI TAXIMETRIST…OPRESC UNDE VOR EI CHIAR DACA ESTE INTERZIS S AU INCURCA CIRCULATIA EI OPRESC IN INTERSECTII CU TOATE CA LA CATIVA METRI POT PARCA LINISTIT MASINA ….DOMNILOR POLITISTI DACA VRETI SA DATI AMENZI INTR O ZI MERGETI DUPA UN TAXIMETRU SI VA GARANTEZ CA IN 10 MINUTE II LUATI DE DOUA ORI CARNETUL…CEI MAI NEDISCIPLINATI SOFERI

  3. Banel,mi se are normal sa opreasca pentru cateva secunde exact acolo unde doreste clientul. Chiar eu cand merg cu taxiul ii rog sa opreasca unde am nevoie,altfel as fi mers cu autobuzul. Deci,nu ai dreptate,cateva secunde nu mori daca astepti sa coboare clientul.

  4. Banele, dacă ai citi Legea taximetriei – 38/2003 sau HCL 27/2008 ai ramâne surprins ca pot opri, ca şi taximetriet, acolo unde vreau pentru preluarea sau coborârea unui client… Să nu-ţi mai zic ca pot circula şi în regim special în anumite situaţii (de ex. pot circula pe o strada cu accesul interzis). Acum să nu fac din toţi taximetriştii Bacăului nişte nevinovaţi, căci sunt bine-conştient ca sunt o mulţime de lichele printre noi. Totuşi, punând în balanţă experienţa pe care noi o acumulăm de-a lungul anilor, socotită în 80-150 km parcurşi în fiecare zi în trafic urban, nu pot fi de acord cu comentariile tale din simplul motiv ca am văzut şoferi mult mai proşti şi necivilizaţi decât mulţi dintre taximetrişti…. Dar, noi fiind mai de un galben ţipător, probabil ieşim mai mult în evidenţă când se mai calca pe bec…:)

  5. Sunt deacord cu banel.Acesti taximetristi nu respecta nicio regula de parcare.Dimineata pe str.9 Mai (vis a vis de statia peco Shell) desi primaria le-a creat locuri de parcare uii taximetrist ocupa cu o mare nesimtire una din benzile de circulati blocand astfel traficul.Nu se sesizeaza nimeni din cadrul Politiei rutiere si a primariei,sa ia masuri sa-i amendeze pe acesti zisi “soferi ai iadului”.Cred ca autorizatiile de functonare pentru aceasta categorie de prestatori de servicii ar trebui sa fie eliberate in urma unor verificari mult mai drastice privin cunoasterea legislatiei in vigoare.Daca mergem in alte orase o sa vedcem ce stricte sunt regulile de oprire si parcare.La noi modelul este urmatorul:conecteaza semnalizarea de avarie (nu conteaz in ce loc) si pleaca daca are chef. Poti sa claxonezi cat vrei ,daca are chef iti elibereaza banda,daca nu stai si astepti.In finakl vreau sa adresez o intrebare Primariei Bacau-Care este locul si rolul Politiei Primariei Bacau?Sa-mi fie cu iertare dar cred ca se cheltuiesc niste bani inutil din bugetul local.

  6. AM PATIT O DE MULTE ORI CAND MERGEAM IN TRAFIC SI FIIND DESTUL DE AGLOMERAT IN FATA MEA SA OPREASCA TAXIMETRISTI CA ASA LE A SPUS CLIENTUL… DAR..LA DOAR CATIVA METRI ERA UN LOC DE PARCARE SI IN ACEST CAZ NEFIIND NEVOIE SA OBSTRUCTIONEZE CIRCULATIA….SUNTEM SCLAVII CLIENTULUI DAR TU CA TAXIMETRIST TE GANDESTI NUMAI LA TINE IN TRAFIC….CE AR FI DACA TOTII SOFERII CAND DORESC SA VORBEASCA LA TELEFON SA PUNA AVARIA SI DE CEILANTI SA NU LE PESE CE COADA SE FACE IN SPATELE SAU…OARE TAXIMETRISTUL NU A FACUT ACEEASI SCOALA DE SOFERIE TOTI CEILANTI SOFERI..RESPECTA PE CEI DE LINGA TINE CA SA FII RESPECTAT….

  7. Va invitam si pe Stadionului unde la o statie de 6 taxiuri gasesti 12 si blocheaza si strazile din jur . Nu poti sa te asiguri ca sunt pe toate colturile si sar toti pe oricine le zice ceva doar sunt stat in stat nu respecta nici o lege de circulatie. Pune-ti la treceri de pietoni ‘cocoase’ ca ma-m saturat de raliuri.

  8. In alre tari pot opri cateva secunde aproape unde vor…..dar daca opresc mai mult sau stationeaza sunt arsi mai tare decat orice alt conducator auto!

  9. Reducerea nr de taxiuri si asa mai mult de jumatate nu ar avea ce cauta pe taxiuri la munca nu ca transpiratie de taximetrist nu prea ai sa vezi decat vara la 40Grade!!!

  10. Taximetristii …. niste …. nu respecta codul rutier !! Sa faca un experiment Politia rutiera ,sa mearga timp de o saptamana cu o masina civila dupa taxiuri .Totul sa fie filmat cu camera .Sa vedem ce parere au domnii politisti !

LĂSAȚI UN MESAJ