Circuitul “Speed Park” Bacau a gazduit sâmbata si duminica etapa a doua a Campionatului National de FRK

Cea de-a doua etapa a Campionatului National de karting al FRK. Si prima gazduita in acest an de “Speed Park” Bacau. Altfel spus, cadrul ideal pentru un spectacol de calitate pe circuitul bacauan. Sâmbata si duminica, peste 60 de piloti s-au confruntat la cele opt clase in cadrul competitiei nationale organizate de Federatia Romna de Karting.

Si de data aceasta, partea leului si-a taiat-o clasa Mini, secondata de “vitezistii” de la KZ2. Prima mansa a finalei de la Mini, desfasurata duminica dimineata, a consacrat suprematia lui Rares Carbunaru si, totodata, a subliniat, o data in plus, evolutia singurului pilot bacauan inscris in competitie, Tudor Ciubotaru.

PUBLICITATE

In vârsta de 9 ani, Tudor a intâmpinat probleme cu carburatorul in calificari, lucru care l-a obligat sa ia startul in prefinala din coada grilei. Asta nu l-a impiedicat pe sportivul asistat tehnic de “Speed Park” sa urce pâna pe locul 4, in apropierea trio-ului fruntas Carbunaru- Iancu-Serban.

“Sigur as fi ajuns pe podium daca as fi avut parte de o pozitie mai avansata pe grila de start”, a marturisit elevul clasei a III-a a Scolii “Miron Costin”. Mai mult ar fi meritat si Andrei Boaca, insa o imprudenta (eufemism) a liderului Carbunaru si-a pus amprenta pe configuratia ierarhiei.

“Clasa Mini ramâne o garantie a spectacolului. Am satisfactia ca Bacaul e reprezentat de un pilot precum Tudor Ciubotaru, caruia obisnuiesc sa-i spun doar atât: «Urca in kart si distreaza-te, Tudorica! La vârsta ta, kartingul trebuie sa fie bucurie si placere»”.

Kartingul reprezinta bucurie si placere chiar si pentru competitori mai in vârsta precum Alexandros Savin. Fiul primarului de Busteni a descoperit kartingul relativ târziu.

“Obisnuiam sa ma dau, ca un hobby, pe pista de la Ghimbav, care este una rezervata amatorilor. Anul trecut am bifat o etapa din FRAS, chiar aici, in Bacau, iar acum, in 2016, am decis sa ridic stacheta si sa ma inscriu in campionatul FRK. E alt nivel, clar! Pista de aici, din Bacau, este una foarte buna si eu sper ca la finalul sezonului sa pot urca pe podiumul clasei Rotax Max”, a declarat Alexandros Savin, care a concurat in weekend sub ochii tatalui sau, Emanoil Savin, sosit in mod special in Bacau. Emanoil Savin nu a fost singurul primar prezent ieri pe circuitul “Speed Park”.

Noul primar al Bacaului, Cosmin Necula a tinut sa asiste, la rândul sau, la etapa a doua a Campionatului National FRK. “Fireste, nu este prima data când vin aici. In trecut, m-am dat cu kartul pe acest circuit, iar fiul meu a sustinut si o zi de antrenament sub indrumarea celor de la «Speed Park». Ma aflu, in schimb, pentru prima oara in calitate de primar si vreau sa va spun ca un circuit precum «Speed Park» constituie un punct de atractie cu valoare inclusiv turistica”, a marturisit Cosmin Necula.

[wonderplugin_gallery id=”601″]

Urmatoarea competitie de top care se va desfasura la “Speed Park” va fi SuperSpeciala Raliului Moldovei, din luna iulie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ