O parte dintre salariații Instituției Prefectului primesc sporuri pentru că au venit la serviciu în timpul pandemiei. Prevederea este inclusă în OUG 131/2020, potrivit căreia angajaţii prefecturilor care se implică în combaterea şi prevenirea COVID-19 beneficiază de un spor de 30% din salariul de bază.

Practic, statul îi premiază pe angajații care au stat peste program şi au muncit mai mult. De altfel, și OUG 131/200 precizează la art. 5 – alin. (3), că „Personalul din instituţiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabileşte prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă”.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Bacău, 40 dintre angajații instituției primesc lunar un bonus cuprins între 406 și 2.564 de lei brut, cuantum valabil pentru luna decembrie. Excepție de la aceste sporuri fac prefectul şi subprefectul.PUBLICITATE