Pentru conducerea Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti saptamâna trecuta a fost una plina de evenimente. Profesorul doctor Adrian Cotirlet, managerul institutiei spitalicesti din Moinesti, a fost prezent la Paris, unde a avut loc Sedinta Comuna a Academiei Nationale de Medicina din Franta cu Uniunea Medicala Balcanica (UMB).

O intâlnire de mare anvergura, la care dr. Adrian Cotirlet a fost invitat si unde a prezentat lucrarea”Dificultati in colecistectomia laparoscopica la bolnavii cirotici”. Delegatia României, din care a facut parte managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a fost reprezentata si de prof.dr. Vasile Sârbu, secretar general al UMB, prof. Daniela Bartos, presedintele sectiei României a UMB, prof.dr. Mihai Moga, decanul Facultatii de Medicina din Brasov si lector Camelia Diaconu, sef de lucrari, secretar UMB, sectia româna.

“Participarea mea la intâlnirea de la Paris a fost una din marile prezente de marca din cei peste 30 de ani de activitate. Cele doua institutii, respectiv Academia Nationala de Medicina din Franta si Uniunea Medicala Balcanica, au o istorie bogata. Prima, are legaturi traditionale cu Academia Româna de Medicina, iar rolul oficial al acestei entitati medicale este acela de a fi partener oficial al Ministerului Sanatatii francez. A doua institutie, Uniunea Medicala Balcanica, a fost fondata in 1932 si este cea mai veche asociatie din aceasta parte a Europei, la care au aderat si statele din fosta Iugoslavie”, a declarat prof.dr. Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

PUBLICITATE

Din Paris, dr. Adrian Cotirlet a plecat in Dublin, pentru a participa la al X-lea Congres al Societatii Europene de Coloproctologie, unde a prezentat lucrarea “Chirurgia de urgenta pentru cancerul rectal complicat”, o lucrare bine primita de cei peste 800 de participanti din toate tarile Uniunii Europene, dar si din Statele Unite ale Americii, Canada si Australia.

Tot saptamâna trecuta, Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti a fost reprezentat, de data aceasta prin dr. Edi Popa, medicul sef al Sectiei de Chirurgie, la Concresul Ghirurgilor din Republica Moldova de la Chisinau (23 – 25 septembrie). Medicul bacauan a prezentat in plenul manifestarii lucrarea “Complicatie in colecistectomia laparoscopica”. Din delegatia româna prezenta la Chisinau au mai facut parte prof.dr. Irinel Popescu, care in prezent conduce Clinica de Chirurgie si Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, dr. Cristi Lupascu, din Iasi, si inca doi medici din Bucuresti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Mama mama,așa e toți aia de la Paris au ramas siderați de mega lucrarea de la moinesti ,cu o tema banala si prezentată de un “profesor doctor”de la universitatea din Bacau,care nu știe boaba de engleză si abia parleste un pic franceza.mai este un pic si se face cotirlet si academician tot la universitatea din Bacău bineînțeles ,dupa care presa si prietenii din BOR il vor canoniza ca pe Arsenie Boca.

  2. Medicul Cotirlet, este un specialist de mare clasa, cu rezultate excelente in domeniu.Totusi, trebuie sa intelegem, ca: “Numai in pomul cu roade bune, se arunca cu pietre,” si, “Cu cit te urci mai sus, vintul bate mai tare.” Sa nu ii luam in seama pe cei care nu stiu ce vorbesc si despre ce vorbesc.

  3. La nivelul Moinestiului unde laparoscopia este considerata laser, dr. Cotarlet e un specialist de mare clasa . La nivelul Parisului sau chiar si a centrelor universitare din tara este un amarat depasit complet de evenimente care se crede buricul pamantului.

    • Asa cum i-am spus lui Alex, dar mai frumos, iti spun si tie:nu mai fi un fustrat. Asa cum il consideri tu, a facut numai lucruri bune la spitalul din moinesti. Dar “papagalilor care il pupati pe Prostalache” reveniti-va, suntem resedinta de judet, dar in acest moment Moinestiul ne bate la servicii medicale si totul acestui doctor/director de spital. Este un bun manager si un doctor la fel, si nu cred ca aceste lucruri sunt influentate de faptul ca stie engleza, franceza sau alta limba straina. Bine ca nu stie maghiara, sau cel putin sper ca nu stie.

  4. dr Cotirlet este un un manager foarte bun care pune suflet in tot ce face si un doctor care isi iubeste meseria si respecta pacienti, de aia conduce un spital unde cind ajungi acolo tot personalul se poarta frumos cu pacienti fara a sta cu mina intinsa la pacienti. Spitalul din Moinesti este foarte curatiar pacienti sintratati cu simt de raspundere.Mult succes d-le Doctorsi si va multumesc ca nu tratati bonlavi in functie de citi bani au in buzunar

LĂSAȚI UN MESAJ