3 octombrie 2023

Spitalul Buhusi si-a modificat structura internarilor de zi

HomeActualitateSpitalul Buhusi si-a modificat structura internarilor de zi

Spitalul Buhusi si-a modificat structura internarilor de zi

Spitalul Orasenesc Buhusi a primit din partea Ministerului Sanatatii avizul privind modificarea structurii internarilor de zi, precum si dublarea numarului de 10 paturi, destinate acestora. Noua structura a fost organizata in trei compartimente distincte.

Compartimentul internari de zi medico-chirurgicale, organizat la nivelul etajului al II-lea, din sediul central al spitalui (strada Voioaga nr. 3), este exemplar pentru modul in care ar trebui sa arate o asemenea structura, fiind prevazut cu toate circuitele functionale si spatiile necesare unei bune desfasurari a activitatii zilnice: sala de asteptare pentru pacienti cu inscriptionarile si directionarile specifice; un mic oficiu alimentar prevazut cu toate utilitatile (masina automata de spalat vase, chiuvete cu trei cuve pentru spalat, dezinfectat si clatit vesela) pentru pacientii care doresc sa serveasca masa; magazie pentru lenjerie curata/murdara; grupuri sanitare barbati/ femei; cabinet consultatii; punct de lucru pentru asistenti medicali; saloane pentru diferite specialitati: neurologie, cardiologie, interne, reumatologie, chirurgie, ortopedie, obstetrica-ginecologie, O.R.L. Toate saloanele, cabinetele si spatiile sunt dotate cu mobiler adecvat, iar la nivelul saloanelor se respecta suprafata utila de 7 m.p./pat, conform legislatiei in vigoare.

Al doilea compartiment este cel de Boli Infectioase, aflat in imediata apropiere a compartimentului de Boli infectioase-internari continue din str. Dr. Davila, fiind prevazut cu toate facilitatile si circuitele functionale ,conform legislatiei in vigoare. De asemenea, aceleasi circuite si dotari exista pentru compartimentul internari de zi Pediatrie, care este amplasat la etajul al V-lea, in imediata apropiere a compartimentului de internari continue, Pediatrie.„Toate aceste modificari de structura au fost realizate pentru a veni in sprijinul pacientilor care nu au nevoie de internare continua si fac parte dintr-o strategie mai ampla care vizeaza atragerea si oferirea de servicii medicale si conditii hoteliere de calitate”, spune Constantin Poiana, manager de calitate. „Spitalul Orasenesc Buhusi, adauga dr. Toron Mouhannad, manager general, trebuie sa se dezvolte continuu, pentru a face fata provocarilor. Este o institutie moderna cu diverse specialitati care se modifica in functie de cerintele pacientilor. Nu intâmplator am ales motto-ul «Prioritatea noastra este pacientul»”.

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Sărbătoare a sufletului și a spiritului la Bogdana

Editura și tipografia „Magic Print”, din Onești, au lansat,...

Ultimele știri