FOTO: Moldavia Best

Dupa mai multe saptamâni in care apa minerala din statiunea bacauana a fost oprita, primarul localitatii a obtinut, in instanta, deschiderea izvoarelor.

Taman la inceputul sezonului estival, când numarul turistilor a crescut, izvoarele minerale din statiunea balneara Slanic Moldova au secat. Politistii au constatat ca au fost inchise de catre Gh. Dascalu, administratorul societatii Flora SRL, care e proprietara cladirii in care sunt instalate pompele. E proprietar, deci poate face ce vrea! Proprietar e un mod de a spune, caci firma se afla in insolventa si are un administrator judiciar.

“Nu este corect, instalatiile nu-i apartin, doar cladirea ii apartine”, a explicat, revoltat, Andrei Serban, edilul orasului. Primaria Slanic Moldova a fost asaltata de sesizarile turistilor nemultumiti ca au venit degeaba la tratament si ale agentilor de turism care erau amenintati de Casa de Asigurari de Sanatate ca li se va rezilia contractul.

PUBLICITATE

Disperat, Andrei Serban nu a avut alta solutie decât sa se adreseze instantei pentru a solicita, prin ordonanta presedintiala, repornirea izvoarelor. Hotarârea nr. 1764 a Judecatoriei Onesti suna astfel: “obliga pârâtii S.C. Flora S.R.L. prin lichidator Instant Expert SPRL Bacau si Dascalu Gheorghe sa lase in functionare izvoarele cu apa minerala terapeutica nr. 1, 3, 5, 7, 8, 10, 19, situate in statiunea Slanic-Moldova, judetul Bacau prin deschiderea robinetelor/vanelor care deservesc aceste obiective pentru a permite apei terapeutice sa curga, pâna la reglementarea situatiei juridice a licentei de exploatare si servitutii de trecere/renta anuala, conform art. 7 din Legea nr. 85/2003.”

Decizia este provizorie si executorie, fara somatie si fara trecerea unui termen. “Joi dimineata ne vom intâlni cu reprezentantul Instant Expert SPTL, administrator judiciar al SC Flora SRL, care va reporni instalatiile si, implicit, izvoarele”, a declarat Andrei Serban, primarului orasului Slanic Moldova, multumit ca s-a facut dreptate.

“Prin efortul nostru, am reusit sa demonstram ca suntem o echipa puternica, ce actioneaza legal in interesul si in beneficiul localitatii si pentru dezvoltarea durabila a acesteia”, a scris primarul Slanicului pe Facebook.

Dealtfel, el s-a folosit mult in ultima vreme de platforma sociala pentru a dialoga cu cetatenii orasului. Atât episodul cu oprirea izvoarelor, cât si cel din iarna, cu blocarea traseului “300 de scari” au fost comentate pe larg pe Facebook de primarul statiunii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ