Locatarii nu vor sa plateasca ce consuma/Foto: Ramona Ionescu

* conducerea Asociatiei 51 a epuizat toate solutiile care i-ar determina pe locatari sa-si achite datoriile care au depasit 2 miliarde de lei vechi * reabilitarea pe orizontala ar putea fi singura metoda de constrângere

Blocurile nr. 10 si nr. 11 din cartierul Aviatorilor continua sa fie piatra de moara a Asociatiei de proprietari nr. 51. Presedintele Ioan Târca solicita sprijinul autoritatilor pentru a reusi sa iasa din acest impas.

El spune ca proprietarii garsonierelor si putinii chiriasi care mai sunt in cele doua blocuri, refuza sa plateasca utilitatile si astfel, asociatia a ajuns sa fie unul dintre marii debitori in relatia cu furnizorii.

PUBLICITATE

Târca crede ca singura solutie pentru a-i determina pe locatari sa-si plateasca datoriile ar fi reabilitarea pe orizontala. Abia atunci, când li se vor lua contorii de la usa, proprietarii vor scoate din buzunar sumele necesare pentru plata utilitatilor.

“Am locatari care nici nu stiu unde este sediul asociatiei, daramite sa-si plateasca datoriile acumulate in fisa! Pur si simplu nu vor sa plateasca! Ei mizeaza pe faptul ca nu pot opri utilitatile la toata lumea si tocmai de aceea nu-si platesc intretinerea.

Daca s-ar gasi resursele necesare sa implementam un proiect de reabilitare pe orizontala si sa ducem contorii de utilitati la fiecare garsoniera, lucrurile ar fi cât se poate de clare: cine plateste, primeste. Cine nu, ii iau contorul!”, declara Ioan Târca, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 51.

Proiectul de reabilitare pe orizontala a dat rezultate foarte bune in blocurile in care a fost implementat. In trecut, municipalitatea a suportat costurile pe casa scarii, iar cheltuielile privind racordarea la contorii montati la usa apartamentului au fost acoperite de proprietari.

Au fost suficiente cazuri in care locatarii care nu si-au platit facturile la timp, au ramas fara utilitati. Furnizorii i-au reconectat abia in momentul in care si-au achitat datoriile restante.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Contorizarea la nivel de apartament pentru TOATE utilitatile, o solutie decenta si civilizata. Trebuie data o Lege, facute norme de aplicare si termen de finalizare a lucrarilor. Platesti cat consumi, consumi cat iti poti permite sa platesti. Simplu si eficient!

LĂSAȚI UN MESAJ