FOTO: ISU BACAU

În ultimele 24 de ore (intervalul 25.05.2016, ora 07:00 – 26.05.2016, ora 07:00), 40 de pompieri salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău, cu 25 de mijloace de intervenție au desfășurat misiuni pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 25.05.2016, în comuna Bogdăneşti, sat Bogdăneşti, patru pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă transportabilă, au acţionat pentru evacuarea apei din 5 gospodării. Alături de salvatori, în zona afectată, au acţionat şi 10 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Bogdăneşti.

În comuna Oituz, sat Marginea, pentru evacuarea apei din 5 gospodării au acţionat șase pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, cu două autospeciale de intervenţie, o motopompă remorcabilă şi o motopompă transportabilă. În zona afectată au acţionat şi patru voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Oituz. De asemenea, în comuna Oituz, sat Bogdana, s-a deplasat o autospecială de primă intervenţie şi comandă FRAP, încadrată cu doi salvatori pentru efectuarea recunoaşterii şi evaluarea primară a pagubelor.

PUBLICITATE

Cinci pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău au acţionat în comuna Mănăstirea Caşin, sat Mănăstirea Caşin, cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă FRAP, două motopompe transportabile şi trei electropompe pentru evacuarea apei din 7 gospodării.

Pentru monitorizarea zonei, pentru evaluare în teren a pagubelor produse şi gestionarea situaţiei operative trei salvatori din cadrul ISUJ Bacău s-au deplasat, cu un autoturism pentru munca operativă, în comuna Caşin, sat Curiţa. Totodată, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, cinci pompieri militari au acţionat, cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o motopompă transportabilă şi două motopompe submersibile pentru evacuarea apei din 4 gospodării.

Pentru evacuarea apei din 1 gospodărie, patru pompieri salvatori din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi o motopompă transportabilă în oraşul Târgu Ocna.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 7 echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Comăneşti şi Detaşamentelor de Pompieri Oneşti şi Moineşti au executat misiuni de recunoaştere şi monitorizare a cursurilor de apă.
Pe timpul monitorizării nu s-au constatat probleme deosebite.

Din cauza problemelor apărute la partea carosabilă, în data de 25.05.2016, începând cu ora 09:30, pe DJ 115 Oneşti – Mănăstirea Caşin, la km 14+700 m, în punctul Prisaca s-a circulat pe un singur fir cu restricţionare de tonaj – 20 tone. Începând cu ora 11:45, s-a închis circulaţia rutieră pe DJ 115 Oneşti – Mănăstirea Caşin, la km 14+700 m, în punctul Prisaca, pentru executarea unor lucrări de reparaţii.

Alături de pompieri militari pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, au acţionat 25 de cadre cu 11 mijloace din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi 14 voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu două mijloace.

Pompierii salvatori băcăuani vor rămâne la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase până la când comunitățile vor reveni la starea de normalitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ