Prefectul Ioan Ghica a participat joi la o videoconferinta pe tema alegerilor locale. Astfel, potrivit datelor furnizate de la nivel central, pentru ca alegerile sa se desfasoare fara probleme, „vor fi efectuate 3 testari în conditii cât mai apropiate de conditiile din timpul alegerilor din 5 iunie, pentru a se lua masuri de remediere în timp util fata de eventualele probleme identificate.

O prima aplicatie va avea loc pe 22 mai si are ca scop identificarea neregulilor in procesul de eliminare a votului multiplu”, a declarat Carmen Cioltan, purtator de cuvânt al Prefecturii Bacau.

Toate sectiile de vot vor avea mijloace electronice de contact, iar prezenta la vot va putea fi urmarita, in premiera, online de cetateni.

PUBLICITATE

Pâna in acest moment, Prefectura Bacau informeaza ca a fost finalizata numerotarea sectiilor de vot si sediile acestora, s-a semnat contractul de tiparire a buletinelor de vot, iar ordinea pe buletinul de vot va fi stabilita de fiecare circumscriptie in parte. Se va finaliza, in aceasta saptamâna, realizarea stampilelor de control a sectiilor de votare si se va face receptia acestora.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale va face instruirea finala a operatorilor de calculator care vor fi prezenti in fiecare sectie de votare. Datele fiecarui votant vor fi verificate si inregistrate in timp real in momentul votului, fiind posibila astfel evitarea votului multiplu. Buletinele de vot vor fi tiparite in Bacau si Sfântu Gheorghe. In judet vor functiona in ziua alegerilor 634 de sectii de votare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ